FR
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians

nieuws

Terug naar overzicht

NieuwsAlgemeen

Flanders Mancunians

 ID-kaart en visum

Wat verandert er voor burgers uit de EU?

Tot 1 oktober 2021 verandert er niets voor bezoekers aan het Verenigd Koninkrijk vanuit de Europese Unie. Tot die datum van 1 oktober kun je het land bezoeken met een ID-kaart en heb je geen visum nodig.

Na 1 oktober 2021 vervalt de Europese ID-kaart als geldig reisdocument voor een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk. Je kunt het land na deze datum alleen bezoeken met een geldig paspoort.

Kunnen burgers uit de EU nog steeds het Verenigd Koninkrijk bezoeken met een paspoort dat binnen zes maanden verloopt?

Je kunt naar Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland reizen met een paspoort dat minder dan zes maanden geldig is. Het paspoort moet geldig zijn tot en met de dag van je terugreis. 

Hoe lang mogen  burgers van de EU in het Verenigd Koninkrijk verblijven zonder visum?

Je kunt als burger van de EU naar het Verenigd Koninkrijk reizen voor vakanties en korte bezoeken zonder visum. In de meeste gevallen mag je dan tot maximaal zes maanden blijven. Je kunt binnen die zes maanden ook meerdere keren het Verenigd Koninkrijk bezoeken, maar je mag niet in het Verenigd Koninkrijk wonen met behulp van meerdere of herhaalde korte bezoeken. Je mag niet werken in het Verenigd Koninkrijk en je hebt geen toegang tot publieke diensten. Op dit moment mag je niet langer dan 30 dagen studeren in het Verenigd Koninkrijk. .

Autorijden in het Verenigd Koninkrijk

Mag een bezoeker met een buitenlands rijbewijs autorijden in het Verenigd Koninkrijk?

Bezoekers met een Europees rijbewijs mogen autorijden in het Verenigd Koninkrijk. Je hebt geen apart internationaal rijbewijs nodig.

Moet ik mijn groene kaart meenemen?

Heb je een autoverzekering uit ene EU-land dan is het niet verplicht je groene kaart mee te nemen naar het Verenigd Koninkrijk, maar het is wel aan te raden bewijs mee te nemen van je verzekering.

sOp dit bewijs moet in ieder geval staan:

·        naam van de maatschappij

·        kenteken van de auto

·        Geldigheidsduur van de verzekering