FR
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians

nieuws

Terug naar overzicht

NieuwsBestorming

Flanders Mancunians

Manchester United dreigt een zeer lucratieve sponsordeal kwijt te raken na de massale protesten van de supporters tegen de Glazer-familie. De eigenaren van United liggen onder vuur bij de achterban, die niets liever zien dan dat de Amerikanen hun biezen pakken.Dit gaat echter grote gevolgen hebben voor de club, zo meldt The Guardian. MyProtein, dat vanaf volgend seizoen de sponsor van het trainingstenue van United zou worden, heeft zich naar verluidt teruggetrokken na de protesten van de supporters van afgelopen week.De fans bestormden Old Trafford, ongeveer twee uur voordat de wedstrijd tegen Liverpool zou starten. Daarmee probeerden ze het vertrek van de Glazers te bewerkstelligen. De wedstrijd tegen Liverpool werd vanwege de ongeregeldheden uitgesteld.De actie van de fans kan verregaande gevolgen hebben. MyProtein, een merk van The Hut Group, was van plan om ongeveer 230 miljoen euro in de club te pompen over een periode van tien jaar. Nu de toekomst van de Glazers onduidelijk is, heeft het bedrijf echter besloten om zich terug te trekken, zo weet The Guardian.

Man United hekelt Old Trafford-bestormers: 'Wilden onze voorbereiding verstoren'

Manchester United heeft zich in een statement tegen de protestacties van haar supporters gekeerd. Fans van de club drongen zondag Old Trafford binnen, om tegen de familie Glazer - de eigenaren van de club - te protesteren.Door de protesten van de fans, moest de kraker tussen United en Liverpool zondag uitgesteld worden. Een dag later keurt United het gedrag van de een deel van de aanhang af. 'Veel fans wilden gebruik maken van hun protestrecht om vreedzaam hun mening te uiten. Sommige supporters waren echter van plan om de voorbereiding van het team en van de wedstrijd te verstoren', valt er onder meer te lezen in het statement.'Dit wordt nu een zaak voor de politie. De club wil absoluut niet dat vreedzame demonstranten gestraft gaan worden, maar zal wel samenwerken met de politie om personen die crimineel gedrag hebben vertoond, te identificeren.' Het is nog onbekend wanneer het duel tussen United en Liverpool nu ingehaald gaat worden.

Begrip en steun voor actie United-fans: 'Zijn bloedserieus, is nog maar het begin'

Voormalig Manchester United-spelers Gary Neville en Roy Keane begrijpen het protest van de fans en hopen dat de familie Glazer de club snel verkoopt. Neville en Keane denken niet dat de actie van zondag de laatste zal zijn van de aanhang van United als er niet snel iets verandert.Een groep woedende fans van United bestormde zondagmiddag het veld voorafgaand aan het duel met Liverpool om aandacht te vragen voor het slechte beleid van de eigenaren van de club, de familie Glazer. De wedstrijd tussen Liverpool en United werd door de actie eerst uitgesteld en later zelfs afgelast.Neville steunt de actie van de supporters. "De fans hebben heel duidelijk gesproken. De familie Glazer heeft nooit veel steun gehad, maar nu walgen we van ze. Wat ze hebben geprobeerd met die Super League is onvergeeflijk", vertelt de oud-verdediger bij Sky Sports. "Een verontschuldiging is niet genoeg. Misschien ben ik naïef maar ik vind dat Manchester United en Liverpool als de 'grootvaders' van het Engelse voetbal moeten acteren. Maar de clubs laten zich nu zien als egoïsten die weg willen lopen met al het geld en de familie van de club laat creperen. Dat soort gedrag hoort gewoon niet bij dit soort clubs."Ook Keane toont begrip voor de actie van de fans. "Ze doen dit omdat ze van de club houden. Sommige mensen zullen het daar niet mee eens zijn, maar soms moet je ergens een lijn trekken om aandacht te krijgen. Dit protest gaat de hele wereld over en hopelijk leren de eigenaren van Manchester United hier van. De fans zijn bloedserieus en dit is pas het begin, dat garandeer ik je."