FR
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians

nieuws

Terug naar overzicht

NieuwsGLAZERS OWNERSHIP

Flanders Mancunians

Manchester United krijgt klappen op de beurs: beurswaarde van Engelse club op één dag met 700 miljoen (!) dollar gedaald

Manchester United plc, het op de beurs van New York genoteerde bedrijf van de Engelse profvoetbalclub, zag zijn beurswaarde dinsdag alleen al met meer dan 700 miljoen dollar kelderen. De reden? Berichten dat de verkoop van de club werd ingetrokken.

De Britse krant Daily Mail meldde in haar zondagseditie dat de familie Glazer, de meerderheidsaandeelhouder van de club, had besloten om haar belang niet te verkopen, omdat ze de biedingen te laag vond.Dinsdag daalde de groep, die genoteerd staat op de New York Stock Exchange, een van de twee belangrijkste beurzen in New York, binnen één dag met 18,22 procent, waardoor iets meer dan 700 miljoen dollar aan kapitalisatie verloren ging. Het was de grootste koersdaling op één dag sinds de beursintroductie in 2012.Volgens de Britse pers hebben de twee potentiële kopers die nog in de running zijn, de oprichter en CEO van petrochemieconcern Ineos, Jim Ratcliffe, en sjeik Jassin Ben Hamad al-Thani, voorzitter van Qatar Islamic Bank (QIB), allebei een vergelijkbaar bod uitgebracht, waarbij de club wordt gewaardeerd op ongeveer 5 miljard pond, of ongeveer 6,3 miljard dollar.Maar volgens de Daily Mail hoopten de Glazers op ongeveer tien miljard pond om de controle te krijgen over ManU, waarin zij ongeveer twee derde van het kapitaal, maar bijna alle stemrechten hebben. Dat bedrag is aanzienlijk hoger dan de schatting van de meeste andere Britse media, die rond de 6 miljard pond ligt.

Beckham steunt Ten Hag en laat zich uit over machtsstrijd bij Man Utd

David Beckham steunt Erik ten Hag als manager van Manchester United, dat dit seizoen zes van de elf officiële wedstrijden heeft verloren. De oud-Mancunian hoopt dat er snel meer duidelijkheid komt over wie de macht krijgt bij de Engelse grootmacht.Beckham was zaterdag aanwezig bij de Formule 1-race in Qatar en sprak daar over de huidige situatie bij United, waar hij van 1992 tot 2003 in het eerste elftal speelde. De voormalig Engels international steunt Ten Hag, die zaterdagmiddag op Old Trafford een benauwde zege boekte op Brentford.'Ik denk dat Ten Hag een goede coach is. Het is alleen een moeilijke tijd voor hem, ook door alle rumoer rond de club. Dat maakt het er niet makkelijker op voor hem. We willen allemaal dat dat rumoer verdwijnt en dat er snel een beslissing wordt genomen voor de club, de fans, de manager en de spelers. Er moet stabiliteit komen', aldus Beckham tegen Sky Sports.

Voorkeur
De huidige mede-eigenaar van MLS-club Inter Miami doelt op de voortslepende overnamestrijd bij United. Zowel een Qatarees consortium als de Britse miljardair Sir Jim Ratcliffe wil het heft in handen krijgen bij de recordkampioen van Engeland. De huidige nummer tien in de Premier League is nu nog in handen van de familie Glazer.We hebben allemaal een voorkeur voor wie de club moet gaan leiden en terug moet brengen naar top. United is een van de grootste clubs van de wereld en misschien wel dé grootste. Ik denk dat ik wel weet wie de meest geschikte mensen zijn om de club te gaan leiden. Of dat Sheikh Jassim is? We gaan het zien', aldus Beckham.