FR
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians

nieuws

Terug naar overzicht

NieuwsKleurenblinden klagen over tenuekeuze Manchester United

Flanders Mancunians

Kleurenblinde tv-kijkers hebben massaal geklaagd naar aanleiding van de shirtkeuze van Manchester United. Afgelopen zondag traden de ‘Red Devils’ in zwarte shirts en broekjes en met witte sokken aan tegen Liverpool, dat volledig in het rood speelde. De combinatie zorgde er echter voor dat kleurenblinden de spelers maar moeilijk van elkaar konden onderscheiden.

Het is een veelvoorkomend probleem, zegt Kathryn Albany-Ward van de organisatie Colour Blind Awareness tegen ESPN. ,,We hadden eerder al Southampton tegen Sheffield United en nu dus Liverpool tegen Manchester United. Maar over de ‘kleurenclash’ van afgelopen zondag kregen we de meeste klachten die we ooit gehad hebben. We kregen er honderden en waren de hele ochtend bezig om ze allemaal te ordenen.”

Volgens Albany-Ward is het belangrijk dat clubs zich bewust worden van het probleem. ,,Eén op de twaalf mensen heeft hier last van. De Premier League doet er ook wel wat tegen. Zij informeren de clubs en laten weten dat zulke slechte combinaties voor kunnen komen