FR
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians

nieuws

Terug naar overzicht

NieuwsMarcus Rashford

Flanders Mancunians

Sportkleding- en schoenfabrikanten Puma en Nike vechten een strijd uit om Manchester United-ster Marcus Rashford. Zijn persoonlijke deal met Nike loopt immers af.

Puma sloeg vorig jaar al een enorme slag door Neymar na vijftien jaar los te weken bij Nike. Dit keer hoopt de Duitse sportschoenfabrikant hetzelfde te doen met Marcus Rashford, zo schrijft Daily Mail. Het zou opnieuw een opmerkelijke overstap zijn, want Rashford voetbalt al sinds zijn elfde exclusief op Nikes. Hij was twaalf jaar geleden de jongste voetballer ooit om een contract te tekenen bij de Amerikaanse sportkleding- en schoenenfabrikant.De 23-jarige Engelse aanvaller is een gegeerd marketingproduct, want hij scoort niet alleen op het veld. Rashford zet zich actief in tegen armoede en hongersnood onder Britse kinderen. Daarom wordt verwacht dat naast Nike en Puma ook andere fabrikanten mee in de dans zullen springen om golden boy Rashford. Adidas is shirtsponsor van zijn team Manchester United.

Geblesseerde Rashford kan maar kort werken aan Engelse groepsdynamiek

Hij wilde dolgraag, maar Marcus Rashford zal toch niet in actie komen voor Engeland deze interlandperiode. De aanvaller van Manchester United meldde zich met een enkelblessure bij het nationale elftal en na het eerste duel van Engeland is besloten om Rashford weer naar huis te sturen.De Engelse voetbalbond maakte vrijdagavond melding van het afhaken van Rashford. Engelse media schrijven dat de 23-jarige aanvaller dolgraag aanwezig wilde zijn bij het begin van de WK-kwalificatieperiode, om deel uit te maken van de spelersgroep en op weg naar het EK te werken aan de groepsdynamiek.