FR
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians

nieuws

Terug naar overzicht

NieuwsOGS

Flanders Mancunians

Ole Gunnar Solskjaer gaat na dit seizoen zijn laatste contractjaar in bij Manchester United, maar hoeft niet te vrezen voor zijn toekomst. De 48-jarige Noor gaat binnenkort een nieuwe verbintenis signeren ter waarde van circa 10,5 miljoen euro salaris per jaar. (Daily Mirror)

Volledig veranderd toekomstplaatje voor Solskjaer bij Manchester United

 De eerste twee jaar met Solskjaer als vaste hoofdtrainer zijn met pieken en dalen verlopen. United kon de goede resultaten die het boekte met Solskjaer als interim-trainer geen vervolg geven en greep in het seizoen 2018/19 naast Champions League-voetbal. Vorig seizoen wist United zich als nummer drie van de Premier League wel weer te kwalificeren voor het miljardenbal.De knock-outfase bleek niet haalbaar voor de ploeg van Solskjaer, die verder moest in de Europa League en in dit toernooi nu in de kwartfinale zit. De Europa League is voor United de enig overgebleven kans op een prijs: de ploeg sneuvelde al in de nationale bekertoernooien en staat in de competitie een straatlengte achter op koploper Manchester City.

Voor Solskjaer is het winnen van de Europa League geen must voor een langer verblijf op Old Trafford. Volgens de berichtgeving in de tabloids is het bestuur ervan overtuigd dat Solskjaer de juiste man is voor United en wordt de Noor sowieso beloond met een nieuw, tweejarig contract (plus een optie voor een derde jaar). Daar staat ook nog eens een behoorlijke salarisverhoging tegenover: van 8,75 miljoen euro per jaar naar liefst 11,6 miljoen euro per seizoen.Zo is het toekomstplaatje voor Solskjaer in een paar maanden tijd volledig veranderd. De coach stond eerder dit seizoen nog hevig onder druk en leek juist hard op weg naar een ontslag. De leiding greep echter niet in, zag hoe de resultaten verbeterden en is nu van mening dat Solskjaer met de tweede plek in de Premier League veel beter presteert dan vooraf mogelijk werd gehouden. Algemeen directeur Edward Woodward wil voor stabiliteit kiezen, zo wordt geschreven, en zo komt er dus goed nieuws aan voor Solskjaer.Solskjaer zat tot dusver bij 118 wedstrijden van United op de bank en heeft een puntengemiddelde van 1,84. Mourinho had na 144 duels met 1,97 een beter moyenne; Van Gaal (103 duels, gemiddeld 1,81 punt per wedstrijd) zat er net iets onder.

'Manchester United praat met Solskjaer en legt dikke salarisverhoging op tafel'

Manchester United is met Ole Gunnar Solskjaer in gesprek over contractverlenging. De club wil de Noorse manager belonen voor de ontwikkeling van het team. Solskjaer kan een flinke salarisverhoging tegemoet zien.Solskjaer volgde de ontslagen José Mourinho op en lijkt het na een moeizaam begin op de rit te hebben. De ontwikkeling van het elftal is niet onopgemerkt gebleven bij de directie, die hem wil belonen. Dat meldt The Times. Ook als Solskjaer er niet in slaagt om dit seizoen een prijs te pakken, kan hij een contractverlenging tegemoet zien. Zijn huidige verbintenis loopt na het volgende seizoen af.Solskjaer verdient volgens Engelse media nu ruim acht miljoen euro per jaar. In zijn nieuwe contract komt een jaarsalaris van ruim elf miljoen euro te staan. Het is de bedoeling dat Solskjaer voor twee jaar bij gaat tekenen, met een optie voor nog een jaar.