FR
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians

nieuws

Terug naar overzicht

NieuwsProtest at Old Trafford

Flanders Mancunians

Oud-voetballers Gary Neville en Roy Keane van Manchester United hopen dat de familie Glazer hun favoriete club snel verkoopt. ,,Ze zijn al heel lang niet geliefd bij veel supporters”, stelt Neville. ,,En nu wilden ze ook nog in de Super League stappen. Een excuus is niet genoeg. Het gaat hun alleen maar om geld.”De boze supporters hebben het helemaal gehad met de Amerikaanse familie Glazer, die eigenaar van hun club is. ,,De fans hebben duidelijk gesproken”, zei Neville. ,,De familie Glazer heeft nooit veel steun gehad, maar nu walgen we van ze. Wat ze hebben geprobeerd met die Super League is onvergeeflijk.”Clubicoon Roy Keane vindt het jammer dat de topper tegen Liverpool afgelast moest worden. ,,Maar deze supporters houden van onze club. Ze geven alles voor United. Genoeg is genoeg. Hopelijk trekken de Glazers hun conclusie. Wat anders is dit pas het begin.”

United-eigenaar Glazer stapt snel in zijn auto na vraag over excuses aan woedende fans

Avram Glazer, de steenrijke eigenaar van Manchester United, kreeg vanuit Florida ongetwijfeld mee dat supporters van de club afgelopen zondag massaal zijn vertrek eisten. Na een bestorming van Old Trafford door honderden mensen, die woedend zijn over de aanvankelijke toetreding tot een Super League, werd de topper tegen Liverpool zelfs afgelast.Waar de club de ongeregeldheden veroordeelde, terwijl veel oud-spelers juist lieten weten de woede goed te begrijpen, hulde Avram Glazer zich in stilwijzen. Die houding veranderde niet toen een verslaggever hem confronteerde na een bezoekje aan de supermarkt.,Dit is een kans voor je om iets tegen de supporters te zeggen. Een verontschuldiging misschien?”, oppert de verslaggever. ,,Of zijn de fans alleen klanten voor je?” Glazer verschuilt zich achter zijn mondkapje, loopt naar zijn auto en rijdt zonder een woord te zeggen weg.

De Amerikaanse familie Glazer ligt al sinds de overname in 2005 onder vuur bij supporters, maar het geflopte Super League-project heeft nog wat extra olie op het vuur gegooid. Joel Glazer liet na de protesten weten dat er beter gecommuniceerd moet worden met fans, maar zijn broer Avram lijkt die woorden dus nog niet ter harte genomen te hebben.
Solskjaer toont begrip, maar stelt voorwaardCoach Ole Gunnar Solskjaer van Manchester United heeft begrip voor de actievoerende supporters van zijn club, maar verbindt daar wel een voorwaarde aan. ,,Ze moeten zich wel beschaafd blijven gedragen”, zei de Noor in de aanloop naar de return in de halve finales van de Europa League tegen AS Roma.We zullen moeten luisteren naar de supporters”, erkende Solskjaer. ,,Iedereen heeft het recht om te protesteren, maar dat moet dan wel op een fatsoenlijke manier gebeuren. Je gaat echter te ver als je ergens binnendringt en agenten voor hun leven moeten vrezen. Dan is het een zaak van de politie geworden en gaat het niet meer om het uiten van je mening.”