FR
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians

nieuws

Terug naar overzicht

NieuwsROONEY

Flanders Mancunians

Rooney ziet liever Pochettino dan Ten Hag bij Manchester United

Wayne Rooney ziet liever Mauricio Pochettino dan Erik ten Hag de nieuwe trainer van Manchester United worden. Volgens Rooney, de topscorer aller tijden van de Engelse recordkampioen, heeft Pochettino als voordeel dat hij de Premier League al kent. De 50-jarige Argentijn werkte tussen 2013 en 2019 in de Engelse voetbalcompetitie voor Southampton en Tottenham Hotspur.Pochettino, sinds begin vorig jaar in dienst bij Paris Saint-Germain, wordt net als Ajax-trainer Ten Hag vaak genoemd als kandidaat bij ManUnited. Ralf Rangnick maakt dit seizoen als interim-trainer af na het ontslag in november van Ole Gunnar Solskjaer. Vorige maand meldden Engelse media dat Ten Hag al heeft gesproken met de clubleiding, maar de trainer van Ajax wil in het openbaar niets zeggen over zijn toekomst.

Als ik tussen die twee zou moeten kiezen, dan zou ik voor Pochettino gaan", zei de 36-jarige Rooney in het tv-programma Monday Night Football van Sky Sports.Pochettino is een topmanager en hij weet hoe hij met spelers van wereldklasse moet werken, maar ook met jonge spelers. Bij Tottenham Hotspur heeft hij toen veel talenten de kans gegeven. Trainers hebben tijd nodig om een club en een ploeg naar hun hand te zetten. Als Pochettino de tijd krijgt, kan hij het goed doen bij Manchester United", aldus de voormalige topaanvaller, die tussen 2004 en 2017 voor de 'Mancunians' 253 doelpunten maakte. De Engelsman is met 53 goals ook de topscorer aller tijden van de nationale ploeg.Rooney werkt nu als manager bij Derby County, dat op het tweede niveau in Engeland tegen degradatie strijdt.

Rooney ziet komst Ten Hag naar Manchester United niet zitten

Als het aan Wayne Rooney zou liggen, wordt Erik ten Hag niet de nieuwe manager van Manchester United. De Ajax-trainer is nadrukkelijk in beeld, maar is volgens de clubicoon niet de ideale kandidaat. Hij geeft de voorkeur aan PSG-trainer Mauricio Pochettino, de andere grote kanshebber voor de functie.Met name Ten Hags gebrek aan ervaring in de Premier League maakt hem de minder geschikte kandidaat, oordeelde Rooney bij Sky Sports. "Pochettino heeft het al laten zien in de Premier League. Hij kent de competitie en heeft bij Tottenham veel spelers laten doorbreken. Bij Southampton deed hij hetzelfde.""Als dat de twee zijn tussen wie gekozen moet worden, zou ik voor Pochettino gaan", ging Rooney verder. "Hij zou dan wel de tijd moeten krijgen om zijn visie op de club en op het team los te laten. Als je hem die tijd geeft, denk ik dat hij het goed zou doen."Vooralsnog is er nog geen voorkeur uitgesproken door Manchester United, al meldden Engelse media eerder dat het bestuur een voorkeur heeft voor Ten Hag, terwijl de spelers naar verluidt liever Pochettino aangesteld zien worden. De Argentijn heeft bij PSG - net als Ten Hag bij Ajax - nog een contract tot medio 2023, maar hij lijkt sowieso aan zijn laatste seizoen bezig. 

'Ten Hag zorgt mogelijk voor rentree McClaren op Old Trafford'

 Manchester United is hard op zoek naar een nieuwe manager en Erik ten Hag is een van de topkandidaten. Mocht het na dit seizoen tot een samenwerking met de huidige Ajax-trainer komen, lonkt volgens The Guardian een hereniging met Steve McClaren.Ten Hag was in het seizoen 2008/09 assistent van McClaren bij FC Twente. De nu zestigjarige Engelsman liet onlangs weten dat hij erg onder de indruk was van zijn assistent. Hoewel hij er in het kampioensjaar van Twente niet meer bij was, stelt McClaren wel dat de titel nooit gepakt was zonder het voorbereidende werk van Ten Hag. Dertien jaar nadat hun wegen scheidden, lonkt een nieuwe samenwerking.Mocht Ten Hag de nieuwe United manager worden, zou de ervaren McClaren als assistent kunnen volgen. In de periode 1999-2001 was McClaren ook al assistent van Sir Alex Ferguson bij United, waarmee hij onder meer de treble won in het seizoen 1998/99. Later was McClaren vijf jaar werkzaam als manager van Middlesbrough, waarna hij in 2006 werd aangesteld als bondscoach van Engeland. Een succes werd dat echter niet, waarna hij in juni 2008 werd aangesteld door Twente.

Met de Tukkers kroonde McClaren zich in 2010 tot kampioen van Nederland, zijn grootste succes als trainer. Nadat hij in 2010 vertrok bij FC Twente, was de Engelsman nog werkzaam voor VfL Wolfsburg, Nottingham Forest, nogmaals FC Twente, Derby County, Newcastle United, opnieuw Derby County en in het seizoen 2018/19 bij Queens Park Rangers. Daar werd hij op 1 april 2019 ontslagen, waarna hij nog een klein jaar werkzaam was als technisch directeur voor Derby County.Overigens is Ten Hag niet de enige kandidaat bij Manchester United. Ook Mauricio Pochettino (Paris Saint-Germain) wordt nog genoemd als mogelijke opvolger van interim-manager Ralf Rangnick op Old Trafford.