FR
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians

nieuws

Terug naar overzicht

NieuwsRaphaƫl Varane

Flanders Mancunians

Done deal: Manchester United neemt Raphaël Varane over van Real Madrid. De transfer hing al een tijdje in de lucht, maar The Mancunians hebben de komst van de Franse verdediger zaterdagmiddag officieel gemaakt.

Vlak voor de competitiewedstrijd tegen Leeds United brengt United het nieuws naar buiten. Varane heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2025. "Manchester United is een van de meest iconische clubs ter wereld en de kans om hier te komen spelen kon ik niet afwijzen", vertelt de verdediger in een eerste reactie op de clubwebsite.

"Ik wil nog veel bereiken in mijn carrière en weet dat ik ga aansluiten bij een team met geweldige spelers die wedstrijden en prijzen willen winnen", vervolgt Varane. "Ik heb met de manager gesproken en ik zie hoeveel progressie er de laatste seizoenen is geboekt. Ik ben klaar om te spelen op het hoogste niveau. Ik wil onderdeel worden van de rijke historie van deze club."

United doet geen uitspraken over de transfersom, maar verschillende Engelse media reppen over een bedrag van ongeveer vijftig miljoen euro. Ole Gunnar Solskjaer is tevreden met de komst van Varane. "Ik vind het geweldig dat we het voor elkaar hebben gekregen om een van de beste verdedigers ter wereld binnen te halen. Raphaël is een winnaar en we volgden hem al lange tijd. Hij is een unieke verdediger."

Staande ovatie: Varane loopt vlak voor duel met Leeds veld op van Old Trafford

Raphaël Varane is een Manchester United-speler. De club maakte de komst van de Fransman ongeveer een kwartier voor de wedstrijd tegen Leeds United bekend en niet veel later liet Varane zijn gezicht voor het eerst zien.De verdediger, die voor een bedrag van ongeveer vijftig miljoen euro de overstap maakt van Real naar United, loopt vlak voor de aftrap met een United-shirt het veld op. Dit tot groot genoegen van de United-fans, die de nieuwe aanwinst een staande ovatie geven.