FR
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians

nieuws

Terug naar overzicht

NieuwsReizen naar the UK

Flanders Mancunians

U kunt tot en met 30 september 2021 met uw ID-kaart naar het VK reizen. Een paspoort heeft u daarbij niet nodig. Dit geldt voor alle landen van het VK. Dus voor Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland.

 

EU-burgers kunnen vanaf of na 1 januari 2021 nog steeds naar het Verenigd Koninkrijk reizen voor vakantie of korte verblijven van maximum 6 maanden zonder dat zij hiervoor een visum nodig hebben   .

Let wel: in principe geldt dit niet voor werken en studeren in het Verenigd Koninkrijk, waarvoor wel een visum moet worden aangevraagd.   

Vanaf 1 oktober 2021 zal de Britse overheid enkel nog een geldig paspoort aanvaarden voor reizen van korte duur in het VK.

Engeland

Vanaf 17 mei geldt in Engeland een verkeerslichtensysteem van Groen, Oranje en Rood (Green, Amber en Red) voor verschillende landen van vertrek, waarbij elke kleur een eigen serie reisregels heeft. De lijst wordt om de drie weken herzien.Alle reizigers moeten in de drie dagen voor hun aankomst in het Verenigd Koninkrijk een Covid-test afleggen.Reizigers die in Engeland aankomen uit landen die op de groene lijst staan, hoeven bij aankomst niet in quarantaine, maar moeten vóór de tweede dag na hun aankomst een test afleggen.Reizigers die in Engeland aankomen uit landen die op de oranje-lijst staan, moeten bij aankomst in Engeland tien dagen in quarantaine en moeten twee tests ondergaan, één op dag twee en één op dag acht na hun aankomst.Reizen vanuit landen op de rode lijst is verboden. Personen die uit landen van de rode lijst reizen, mogen het Verenigd Koninkrijk alleen in als zij de Britse nationaliteit hebben, of als zij in het Verenigd Koninkrijk wonen.

Engeland lanceert vaccinatiepaspoort rond 17 mei', WHO is tegen:

Uit deze specifieke communicatie blijkt nog niet dat het vaccinatiepaspoort ook ingezet gaat worden voor Britse binnenlandse vrijheden, maar ook daarvoor staat er daar een trial in de steigers. De Britse Telegraaf The Telegraph schreef gister het volgende over het vaccinatiepaspoort voor reizen naar het buitenland:

Het vaccinatiepaspoort zou Britten waarschijnlijk toegang geven tot zo'n 20 toeristische bestemmingen die een vaccinatiebewijs eisen.Belangrijk detail hier: het gaat met dit buitenlandse vaccinatiepaspoort dus exclusief om vaccinatiestatus. En, in tegenstelling tot de Britse binnenlandse trial, volstaat een negatieve test of antilichamen na herstel van een recente besmetting, dus niet.