FR
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians

nieuws

Terug naar overzicht

NieuwsRyan Giggs

Flanders Mancunians

De Engelsen kijken anders naar Giggs sinds 2011, toen naar buiten kwam dat hij acht jaar lang met de vrouw van zijn broer het bed deelde.

Ryan Giggs ontbreekt ook de komende interlandperiode op de bank als bondscoach van Wales, dat op 24 maart in en tegen België speelt. De voormalig aanvaller van Manchester United werd in november gearresteerd op verdenking van mishandeling van zijn vriendin. Giggs ontkent alle aantijgingen en werd op borgtocht vrijgelaten.De Welshe voetbalbond (FAW) en Ryan Giggs zijn in onderling overleg overeengekomen dat hij in de komende interlandperiode niet betrokken zal zijn bij de ploeg”, meldt de FAW woensdag. De assistenten Robert Page en de Nederlander Albert Stuivenberg zullen het team leiden. Dat was ook al het geval bij de laatste drie interlands van Wales in 2020. Behalve uit tegen België treft de ploeg voor de WK-kwalificatie ook Tsjechië. Tussendoor is er een oefeninterland tegen Mexico.De termijn van de borgtocht is intussen verlengd tot 1 mei, zes weken voor de start van het EK. Wales opent op 12 juni in groep A tegen Zwitserland

Toekomst Giggs hangt na mishandeling aan zijden draad

De loopbaan van voormalig topvoetballer Ryan Giggs (46) als bondscoach van Wales hangt aan een zijden draadje na zijn arrestatie voor mogelijke mishandeling van zijn vriendin. Het is zeker niet voor het eerst dat de Manchester United-legende zichzelf in de problemen werkt.Afbeeldingen van Ryan Giggs met ontblote borst hingen in de jaren negentig aan de muren van kamers van talloze tienermeisjes in Engeland. Met zijn filmsterrenlooks en verlegen blik smolt hij menig vrouwenhart. Moeders zagen in hem de ideale partner voor hun dochters. Van dit brandschone imago van de voormalige ster van Manchester United is na een arrestatie voor mogelijke mishandeling van zijn vriendin niets meer over.Giggs moest de voorpagina van boulevardkrant The Sun ironisch genoeg delen met Johnny Depp. De acteur, bij wie miljoenen bakvissen over de hele wereld wegzwijmelden, had een rechtszaak tegen de tabloid verloren. The Sun typeerde hem als ‘vrouwenmepper’, iets wat de Amerikaan als laster bestempelde. Een rechter in Londen zag het anders. Depp had zijn ex Amber Heard meerdere malen toegetakeld. Zijn carrière lijkt nu voorbij.

Voor Giggs wacht mogelijk eenzelfde vrije val. In afwachting van meer informatie besloot de voetbalbond van Wales een persconferentie met hem tot nader orde uit te stellen. Hij zou daarin de voorselectie voor de komende interlands met de Verenigde Staten, Ierland en Finland bekendmaken. De kans bestaat dat zijn assistent Albert Stuivenberg hem tijdens die duels vervangt. De aard van het misdrijf maakt coulantie onmogelijk.

Taken neergelegd
Ryan Giggs zit komende maand niet op de bank tijdens de interlands van Wales tegen de VS, Ierland en Finland. De voetbalbond van Wales heeft de bondscoach voor deze maand uit zijn taken ontheven.Giggs verwondde volgens de berichtgeving in Groot-Brittannië zijn vriendin Kate Greville op zondagavond na het bekijken van Manchester United - Arsenal (0-1) in Hotel Football, dat hij bezit met voormalig ploeggenoot Gary Neville. Na de wedstrijd bezocht hij zijn hotel in het centrum van Manchester. Even na tien uur arresteerde de politie hem in zijn villa in het naburige Salfor.Specifieke details zijn niet bekend. Giggs ontkent in alle toonaarden, maar de implicaties kunnen verstrekkend zijn. De loopbaan van de meest succesvolle Britse clubvoetballer aller tijden hangt aan een zijden draadje. Eerdere schandalen overleefde hij ternauwernood door zijn prestaties op het veld. Nu hij niet meer over de flanken van Old Trafford raast, lukt het hem niet meer zijn vuile was onder het tapijt te vegen.

De Engelsen kijken anders naar Giggs sinds 2011, toen naar buiten kwam dat hij in het geniep acht jaar lang met Natasha Giggs, de vrouw van zijn broer Rhodri, het bed deelde. De dame liet volgens eigen zeggen zelfs een kind van hem bij haar weghalen, enkele weken voor haar huwelijk met Rhodri in Las Vegas. Ze klapte uit de school, toen hij haar bedroog met Big Brother-ster Imogen Thomas.Een documentaire over de periode van Giggs als interim-trainer van Manchester United na het ontslag van David Moyes lijmde de scherven enigszins. Giggs kwam over als een gevoelige vader. Met zijn echtgenoot Stacey Cooke, die hem beide slippertjes probeerde te vergeven, vormde hij een hecht team. Totdat Giggs haar opnieuw teleurstelde en een scheiding volgde waarin 40 miljoen pond van zijn vermogen werd verdeeld.