FR
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians

nieuws

Terug naar overzicht

NieuwsSANCHO

Flanders Mancunians

Manchester United heeft transfernieuws: Sancho-move eindelijk definitief

De transfer van Jadon Sancho naar Manchester United is afgerond. Er was al een principe-akkoord tussen United en Borussia Dortmund, maar de Engelse vleugelaanvaller moest nog medisch gekeurd worden voordat de deal definitief werd.

United had ruim drie weken geleden al een principe-akkoord met Dortmund bereikt over Sancho. De 21-jarige aanvaller moest na het EK zijn medische keuring alleen nog ondergaan. Sancho heeft die doorstaan, waardoor hij zich nu officieel speler van Manchester United mag noemen. Dortmund is al bezig met het aantrekken van een opvolger: Donyell Malen moet binnen afzienbare tijd de overstap naar Duitsland maken.The Red Devils betalen inclusief bonussen een transfersom van 85 miljoen euro voor Sancho. In Manchester heeft hij zijn handtekening gezet onder een vijfjarige verbintenis. "Ik zal Dortmund altijd dankbaar zijn dat ze me de kans hebben gegeven om daar te voetballen", vertelt Sancho tegenover de clubkanalen van United na zijn transfer. "Ik wist alleen dat ik op een dag naar Engeland zou terugkeren. De kans om bij United te spelen is een droom die uitkomt. Ik kan niet wachten om in de Premier League te presteren."Manager Ole Gunnar Solskjaer is uiteraard blij met de komst van Sancho. "Jadon is een type speler die ik bij de club wil hebben. Hij zal de komende jaren een belangrijk onderdeel van mijn team vormen. Ik kijk ernaar uit om hem op te zien bloeien. Old Trafford zal voor hem de plek zijn die hij nodig heeft om zijn talent te laten zien. Voor een speler van zijn leeftijd heeft Jadon al veel bereikt."

Officieel: Jadon Sancho voor 85 miljoen euro naar Manchester United

 Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het ook officieel. Jadon Sancho ruilt Borussia Dortmund in voor Manchester United. De Mancunians legden 85 miljoen euro op tafel om de transfer af te ronden.De 21-jarige Sancho tekende een contract tot 2026 bij Manchester United. "De kans om voor Manchester United te spelen is een droom die uitkomt", vertelt de flankspeler op de website van zijn nieuwe club.Ik kan niet wachten om te presteren in de Premier League. Dit is een jong team en ik weet dat we ons samen kunnen ontwikkelen om het succes te behalen dat de fans verdienen."Ook trainer Ole Gunnar Solskjaer is in de wolken over de transfer. "Jadon belichaamt het type speler dat ik naar de club wil brengen. Hij zal de komende jaren een integraal onderdeel van mijn team vormen en we kijken er naar uit om hem te zien openbloeien."