FR
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians

nieuws

Terug naar overzicht

NieuwsTransfer Update 2022 PART 6

Flanders Mancunians

Gefrustreerd Man United gaat laatste poging wagen voor komst van Antony'

Manchester United aast nog altijd op de komst van Antony. Volgens GOAL gaan the Red Devils nog één poging wagen om de 22-jarige vleugelaanvaller van Ajax over te nemen. De Amsterdammers houden echter nog steeds vast aan een transfersom van tachtig miljoen euro, hetgeen tot de nodige frustratie leidt bij United.United zit al enkele weken achter Antony aan en zijn zaakwaarnemers reisden al vroeg tijdens de zomerse transferwindow naar Europa om een deal te sluiten. Het vorige bod van zestig miljoen euro was alleen niet toereikend genoeg voor Ajax, dat geen noodzaak ziet om de Braziliaan te verkopen. Voor een vaste transfersom van 57,37 miljoen euro exclusief 10 miljoen euro aan bonussen vertrok Lisandro Martínez al naar United, terwijl ook Sébastien Haller en Ryan Gravenberch voor aanzienlijke bedragen werden verkocht aan respectievelijk Borussia Dortmund en Bayern München.Ajax houdt dus nog steeds vast aan een bedrag van tachtig miljoen euro voordat men bereid is om Antony te laten vertrekken. De houding van Ajax zorgt voor frustratie bij United, dat de vraagprijs voor de negenvoudig international van Brazilië te gortig vindt. Toch willen de Engelsen volgens GOAL met een verbeterd bod nog één keer een poging wagen om de komst van Antony te realiseren.Antony maakte in de zomer van 2020 een transfer van São Paulo naar Ajax, waar hij een contract voor vijf jaar tekende. Hij kwam tot nog toe tot 78 officiële duels voor de Amsterdammers in alle competities, waarin hij hij goed was voor 22 goals en 20 assists. Vooralsnog haalde Manchester United deze transferperiode drie spelers naar de club: Tyrell Malacia, Christian Eriksen en Lisandro Martínez. Alle drie hebben een Eredivisie-verleden, terwijl zowel Malacia (Feyenoord) en Martínez (Ajax) rechtstreeks uit Nederland overkwam. 

GERUCHT: Ook Dest een optie voor Ten Hag en United

Manchester United verwacht spoedig aanbiedingen voor Aaron Wan-Bissaka, die onder meer in de belangstelling staat van zijn oude club Crystal Palace. Mocht de Engelsman vertrekken, dan overwegen The Mancunians een nieuwe rechtsback te halen. Eén van de kandidaten is Sergiño Dest, met wie Ten Hag al samenwerkte bij Ajax. De Amerikaanse international is niet geheel onomstreden bij FC Barcelona. Toch vertelde hij al te willen blijven. (Fabrizio Romano/CaughtOffside

)Voormalig Genkenaar op weg naar Manchester United

Manchester United wil zijn middenveld nog versterken en heeft zo hun oog laten vallen op een oude bekende van de Jupiler Pro LeagueSergej Milinkovic-Savic zou volgens Italiaanse media in de belangstelling staan van Manchester United. De Servische middenvelder heeft nog een contract van twee seizoenen bij Lazio Roma. In het verleden werden beide partijen ook al eens gelinkt aan elkaar, maar toen haakte Manchester United af omwille van de hoge vraagprijs.Savic speelde één seizoen voor Racing Genk dat hem aankocht voor één miljoen euro en nadien doorverkocht voor 12 miljoen euro.