FR
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians

nieuws

Terug naar overzicht

NieuwsVan de Beek

Flanders Mancunians

Dimitar Berbatov ziet het dit seizoen niet meer goedkomen voor Donny van de Beek bij Manchester United. De oud-spits van The Red Devils denkt dat de ex-Ajacied niet eens de voorkeur krijgt nu Paul Pogba enkele weken geblesseerd is.

 Op het eerste oog lonkt voor Van de Beek in de wedstrijd van zondag tegen West Bromwich Albion in de reeks daarna een mooie kans. Pogba staat enkele weken aan de kant door een dijbeenblessure, dus is er een vacature voor de rol van dynamische middenvelder. Achter spelmaker Bruno Fernandes en aan de zijde van een meer defensief ingestelde middenvelder; dat zouden goede omstandigheden voor Van de Beek moeten zijn.

Berbatov denkt echter dat de Oranje-international voor deze rol inmiddels voorbij is gestreefd door Scott McTominay, die tot voor kort met name als balveroveraar werd gebruikt. De Schot toont de laatste maanden echter meer drang naar voren en staat dit seizoen inmiddels al op zeven goals. 'Het succes van McTominay is slecht nieuws voor Van de Beek. Ik zie de situatie eerlijk gezegd niet snel voor hem veranderen', zegt de Bulgaar via de kanalen van bookmaker Betfair.

Berbatov gaat verder: 'Hij zal vast een of twee kansen krijgen in de komende periode, maar ik weet vrij zeker dat hij niet blij is met de huidige situatie. Ik verwacht dat Van de Beek met de clubleiding in gesprek gaat aan het einde van het seizoen. Dat hij niet op dezelfde manier het volgende seizoen in wil gaan. Voor nu is het belangrijk dat hij hard blijft trainen en gemotiveerd blijft. Hij mag niet blijven denken aan dat het nog niet lukt voor hem bij United. Als die negatieve gedachte blijft hangen, dan wordt het echt zwaar.'

Van de Beek op ongelukkig moment geblesseerd: 'We denken en hopen het'

Het is nog onduidelijk of Donny van de Beek komend weekend speelminuten kan maken bij Manchester United. De middenvelder uit Nijkerkerveen ondervindt last van een blessure en moet het thuisduel met Newcastle United mogelijk aan zich voorbij laten gaan.

Donderdag was Van de Beek ook al niet van de partij toen United het in de Europa League opnam tegen Real Sociedad. De timing van de lichte blessure van de Nederlander is zeer ongelukkig, omdat Paul Pogba er een paar weken uit ligt en ook Scott McTominay niet geheel klachtenvrij is. Van de Beek had dus uitzicht op speeltijd in de Premier League.

Ole Gunnar Solskjaer, de manager van The Mancunians, heeft nog hoop. "We denken en hopen dat zowel Donny als Edinson Cavani er bij kunnen zijn, maar daar zijn we niet zeker van", zegt hij op de clubsite. "Misschien één van de twee, misschien allebei, maar misschien ook niemand. Het zijn van die beslissingen die je op het allerlaatste moment pas kunt maken."

Tot dusver stond Van de Beek pas in twee competitiewedstrijden aan de aftrap. De voormalig Ajacied heeft nog niet kunnen laten zien waarom hij in de basis van Manchester United thuis zou moeten horen.

'Is ongelukkig voor Van de Beek, op dit moment is er geen betere ter wereld'

Dirk Kuyt denkt dat de tijd van Donny van de Beek bij Manchester United nog wel gaat komen. De analist geeft in gesprek met Sky Sports aan de situatie van de middenvelder te vergelijken met die van Hakim Ziyech, die bij Chelsea ook even de tijd nodig had om op gang te komen.

"De stap van de Eredivisie naar de Premier League is een grote", begint Kuyt over de eerste periode van Van de Beek bij Manchester United. De middenvelder komt vooralsnog slechts sporadisch voor in de plannen van manager Ole Gunnar Solskjaer. "We moeten het vergelijken met Ziyech, je moet spelers de tijd geven."

Het zat Van de Beek niet bepaald mee in zijn eerste maanden in Manchester, zo stelt Kuyt. "Het is voor hem erg ongelukkig, want op dit moment zijn er op deze wereld geen betere spelers dan Bruno Fernandes. En Van de Beek speelt op die positie, dat maakt het erg zwaar voor hem."

Kuyt denkt echter dat het goed gaat komen met Van de Beek bij United en wijst daarbij naar zijn prestaties bij Ajax. "Donny heeft vorig seizoen in de Champions League laten zien hoe goed hij is, zijn tijd gaat nog wel komen. Het is teleurstellend dat hij een blessure op heeft gelopen, net nu Paul Pogba ook geblesseerd is. Er was wat ruimte op het middenveld, hij hoopte natuurlijk op een kans. Hij zal geduldig moeten zijn", sluit Kuyt af.