WedstrijdverslagAcMilan-Manchester United

Europa League  Round of 16  Thursday 18/03/2021 8 pm local time:Manchester United verder ten koste van Milan

Manchester United is ten koste van AC Milan doorgedrongen tot de kwartfinales van de Europa League. De Engelse ploeg was in Milaan met 1-0 te sterk voor de Milanezen. Dat was na de 1-1 op Old Trafford van vorige week genoeg voor de volgende ronde. Invaller Paul Pogba tekende voor de enige treffer.Pogba keerde net als Donny van de Beek weer terug bij de selectie na blessureleed. Van de Beek bleek sneller dan verwacht hersteld van een enkelblessure. Desondanks bleef de Nederlander negentig minuten op de bank.De grootmachten hielden elkaar redelijk in balans voor rust, al kreeg Milan twee goede kansen. Alexis Saelemaeckers werd knap vrijgespeeld, maar Dean Henderson keerde het schot. Op slag van rust raakte Rade Krunic in kansrijke positie de bal maar half.Na rust was het aan Pogba. Milan kreeg de bal niet weg en in een scrimmage schoot de Franse middenvelder via een been van een tegenstander raak.
Ook Ibrahimovic kan Milan niet redden

De grote man bij Milan, Zlatan Ibrahimovic, begon tegen zijn oude ploeg ook op de bank. De Zweedse superster, die deze week zijn rentree bij het Zweedse nationale elftal aankondigde, keerde terug van een spierblessure. De 39-jarige spits viel in de tweede helft in en was enkele malen gevaarlijk, maar kon zijn ploeg niet behoeden voor een nederlaag.

DEEL 2:Manchester United heeft zich ten koste van AC Milan geplaatst voor de kwartfinale van de Europa League.

De kraker van de achtste finales is beslist in het voordeel van Manchester United. Paul Pogba maakte kort na rust de enige treffer van de wedstrijd. Na heel klungelig uitverdedigen kwam de bal voor de voeten van de Fransman en hij schoot het speeltuig onberispelijk in de korte bovenhoek. Het was een mooi moment voor de middenvelder die zijn eerste minuten maakte sinds 6 februari. Zlatan Ibrahimovic was nog een keer dichtbij, maar Dean Henderson redde fraai op zijn kopbal.