WedstrijdverslagArsenal-Manchester United

PREMIERSHIP AT THE EMIRATES SATURDAY 30/01/2021 AT 17.30 PM LOCAL TIME

Het duel tussen Arsenal en Manchester United in de Premier League heeft geen winnaar opgeleverd. In het lege Emirates Stadium werd niet gescoord: 0-0.

Door het puntenverlies kan nummer 2 United zondag worden ingehaald door Leicester City, dat op eigen veld tegen Leeds United speelt. United heeft drie punten minder dan koploper en stadgenoot Manchester City, dat eerder op de dag met 1-0 won van Sheffield United en nog een wedstrijd tegoed heeft.

Bij Arsenal maakte Martin Ødegaard zijn debuut; hij viel in de 83e minuut in. De Noor wordt tijdens de tweede seizoenshelft gehuurd van Real Madrid. Arsenal kon niet beschikken over Pierre-Emerick Aubameyang, die zijn zieke moeder heeft bezocht en daardoor al enige tijd in de wedstrijdselectie ontbreekt. Bij United bleef Donny van de Beek de hele wedstrijd op de bank.

Manchester United is al achttien uitduels in de competitie op een rij ongeslagen, een record. Tussen december 1998 en september 1999 bleef United in zeventien opeenvolgende competitiewedstrijden zonder nederlaag. Arsenal, dat maar negen van de 21 wedstrijden won, staat achtste.