WedstrijdverslagBurnley FC-Manchester United

Premiership at Turf Moor 12/01/2021  8.15 pm local time

Pogba schiet Manchester United naar eerste koppositie in zeven jaar

Manchester United moest in Burnley hard werken voor de elfde competitiezege. Harry Maguire kopte in de slotfase van de eerste helft al wel fraai raak, maar na interventie van de VAR werd de treffer afgekeurd. De aanvoerder van Manchester United had de verdediger Erik Pieters met zijn knie hard in de rug geraakt.Paul Pogba werd de man van de avond met de enige goal van de wedstrijd. De Franse middenvelder nam in de 71ste minuut een voorzet van Marcus Rashford ineens op de pantoffel en volleerde de bal via een verdediger achter Burnley-doelman Nick Pope.

Donny van de Beek bleef de hele wedstrijd op de bank. De Nederlandse middenvelder had zaterdag nog een basisplaats in de gewonnen FA Cup-wedstrijd tegen Watford (1-0) en strooide die avond kwistig met hakballetjes. Maar het leverde hem tegen Burnley dus geen plek in de basis op.Door de nipte zege klimt Manchester United over Liverpool heen in de stand. De ‘Red Devils’ gaan nu alleen aan de leiding, met drie punten voorsprong op de ploeg van trainer Jürgen Klopp

DEEL 2:Pogba schiet Manchester United naar koppositie in Premier League

Paul Pogba zorgde in de 71e minuut van het uitduel met Burnley voor grote opluchting bij Manchester United door de 0-1 te maken. De Fransman schoot raak via Burnley-verdediger Matthew Lowton.Pogba stond weer samen met Nemanja Matic en Bruno Fernandes op het middenveld, waardoor Van de Beek negentig minuten op de bank bleef. De Nederlander heeft nu vier Premier League-duels op rij geen speeltijd gekregen.Manager Ole Gunnar Solskjaer heeft ook weinig reden om te wisselen, want United is al elf competitiewedstrijden op rij ongeslagen. De twintigvoudig kampioen heeft drie punten voorsprong op nummer twee Liverpool. De koploper gaat zondag op bezoek bij de regerend kampioen.Edinson Cavani had een basisplaats bij United. De Uruguayaanse spits miste de laatste drie wedstrijden door een omstreden schorsing voor een racistische opmerking op Instagram.