WedstrijdverslagCHELSEA-MANCHESTER UNITED SATURDAY 22/102022 17.15 PM

Ten Hag pakt met United punt bij Chelsea na sensationele slotfase

Erik ten Hag weet vooralsnog geen toppers buiten eigen huis te winnen in de Premier League, maar zal ongetwijfeld blij zijn met zijn ploeg na de wedstrijd tegen Chelsea. Op bezoek bij de Londenaren pakte Manchester United in blessuretijd een punt (1-1)Na een paar roerige dagen ingeleid door het incident met de een invalbeurt weigerende Cristiano Ronaldo in de zeer sterke wedstrijd van Manchester United thuis tegen Tottenham Hotspur (2-0), stond er weer een topwedstrijd op het programma. De trip naar Stamford Bridge was op voorhand een zware, want onder de begin september aangestelde Graham Potter verloren The Blues nog niet. Desondanks domineerden de bezoekers de eerste helft in Londen. De ploeg van Ten Hag gaf weinig weg en testte via onder andere Antony doelman Kepa Arrizabalaga. De Spanjaard hoefde uiteindelijk geen uitzonderlijke redding te verrichten om ongeschonden de rust te halen.Tien minuten na rust kreeg Ten Hag een flinke tegenslag te verwerken, toen Raphaël Varane geblesseerd het veld verliet. De Fransman was in tranen, wat er op duidde dat hij direct aanvoelde dat hij het WK hierdoor zal moeten missen. De tweede helft was overigens een stuk meer in evenwicht met voor beide goals weinig echte kansen. Een 0-0 leek steeds meer een logische einduitslag, maar in de slotfase kreeg Chelsea een strafschop na vasthouden van oud-Vitesse-speler Armando Broja door Scott McTominay. Jorginho maakte met zijn bekende hupje voor de trap geen fout vanaf elf meter. United wist echter nog verdiend terug te slaan in de blessuretijd. Casemiro kopte knap de bal tegendraads in en deze viel via de binnenkant van de paal over de lijn.

Varane

Na afloop ging Ten Hag in op de blessure van Varane. „Het is zo kort na de wedstrijd moeilijk om te zeggen wat het is”, zei de trainer. „We moeten 24 uur wachten, dan weten we meer.”

Manchester United pakt punt tegen Chelsea na sensationeel slot

Manchester United heeft een punt gepakt tegen Chelsea in zijn tweede Premier League-topper van deze week. Na een spectaculaire ontknoping speelden beide ploegen met 1-1 gelijk.Ook tegen Chelsea begon Manchester United net als tegen Tottenham sterk aan de partij. Antony kreeg na een klein kwartiertje de eerste goede kans. De Braziliaan zag zijn schot gekeerd worden door Kepa. Ook Marcus Rashford en Jadon Sancho namen het Londense doel onder vuur, maar de Spaanse keeper hield zijn ploeg op de been.United had zodoende verreweg de beste kansen op Stamford Bridge. Antony deed op slag van rust nog een duit in het zakje na een sprintduel met Thiago Silva, maar zijn schot met rechts was niet goed genoeg en ging net naast. Daardoor stond het halverwege nog 0-0 en daar mochten The Blues niet over klagen.Chelsea-manager Graham Potter had dat echter ook in de gaten. Al na 36 minuten bracht hij Mateo Kovacic voor Marc Cucurella en in de tweede helft kwam de thuisploeg beter beslagen ten ijs. In het schaakspel tussen de managers reageerde Ten Hag door na 52 minuten Fred in te brengen voor Jadon Sancho.

Sensationeel slot
United kreeg na een klein uur echter een flinke dreun te verwerken. Raphaël Varane blesseerde zich en verliet in tranen het veld. De Fransman leek te vrezen voor zijn deelname aan het WK. Ook beide teams leken een beetje aangeslagen. Na een rommelige fase trok Chelsea de touwtjes wat strakker in handen. Trevoh Chalobah kopte na een hoekschop op de lat.Het zag er daarmee naar uit dat het bij 0-0 zou blijven. Armando Broja ging na een duel met Scott McTominay echter naar de grond en de arbiter wees naar de stip. Jorginho zette de thuisploeg drie minuten voor tijd op 1-0. Een flinke domper voor United en Ten Hag, maar zijn team toonde bijzonder veel karakter. Diep in blessuretijd kopte Casemiro nog raak: 1-1.

Op het einde kunnen Chelsea en United toch nog eens scoren, Casemiro vermijdt nederlaag

Chelsea begon aan de topper als vierde in het klassement, Manchester United stond een plaatsje lager. Bij United geen Ronaldo, hij werd uit de selectie geweerd nadat hij tegen Tottenham al voor het einde van de match naar binnen ging.United begon goed aan de match en was baas en kreeg ook kansen, maar scoren lukte niet. Chelsea-coach Potter greep al na 36 minuten in en Cucurella werd naar de kant gehaald. Kovacic was zijn vervanger.Op het uur moest Raphaël Varane naar de kant met een blessure. De Fransman mist mogelijk het WK in Qatar. Qua kansen was het vooral wachten. Twintig minuten voor tijd belandde een bal van Chelsea op de lat en dat was het beste van de tweede helft tot dan.In de 84ste minuut kreeg Chelsea een penalty na een fout van McTominay. Jorginho bracht Chelsea op voorsprong en de zege leek binnen. Maar vier minuten in de toegevoegde tijd kopte Casemiro United toch nog langszij. De logische puntendeling levert beide ploegen niet veel op in het klassement