WedstrijdverslagEVERTON-MANCHESTER UNITED

Invaller Ronaldo kroont zich met 700e goal in clubverband tot matchwinnaar op Everton

Manchester United heeft de dreun van vorig week tegen stadsrivaal City doorgespoeld met een krappe 1-2-overwinning op het veld van Everton. Cristiano Ronaldo kroonde zich tot held van de avond door als invaller nog voor de rust het winnende doelpunt te maken.Manchester United kreeg vorige week nog billenkoek in de stadsderby (6-3) en moest zondagavond op bezoek bij het Everton van Rode Duivel Amadou Onana, dat tot vandaag de beste defensie in de Premier League had.De thuisploeg kwam ook al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Balverlies van Casemiro leidde de 1-0 van Iwobi in.Erg lang kon Everton niet genieten van zijn voorsprong. Op het kwartier tekende Antony voor de gelijkmaker, zijn 3e doelpunt op rij in de Premier League.Nog voor de rust keerde Manchester United de rollen helemaal om. Cristiano Ronaldo, ingevallen voor Anthony Martial, prikte de 1-2 binnen. Voor de Portugees was het zijn 700e doelpunt in clubverband en meteen ook een cruciale goal voor de overwinning, want in het vervolg van de wedstrijd werd niet meer gescoord. De 1-3 van Rashford werd afgekeurd door de VAR na hands.

Ronaldo helpt Ten Hag en Manchester United aan zege met historische goal

De Portugees, die zijn eerste doelpunt dit seizoen maakte in de Premier League tekende vlak voor rust voor het tweede doelpunt voor de ploeg van Erik ten Hag. Het bleek de winnende treffer en ook nog eens zijn 700e doelpunt in clubverband.en Hag liet Tyrell Malacia ook buiten zijn basisformatie, De linksback, overgekomen van Feyenoord, maakte afgelopen week geen goede indruk in de duels met Manchester City en Omonia Nicosia. Casemiro, voor ruim 70 miljoen euro overgekomen van Real Madrid, verscheen wel aan de aftrap. De middenvelder ging al na 5 minuten in de fout bij de openingstreffer van van Alex Iwobi.Antony tekende na een kwartier voor de gelijkmaker. Het doelpunt van de Braziliaanse aanvaller van 100 miljoen euro, de afgelopen seizoenen actief voor Ajax, deed denken aan zijn eerdere treffers dit seizoen tegen Arsenal en Manchester City. Hij is nu de eerste speler van United die in zijn eerste drie duels in de Premier League heeft gescoord. Vlak voor de rust maakte Ronaldo de 1-2. Dat was, zo later bleek, het winnende doelpunt.

700ste (!) doelpunt van Cristiano Ronaldo levert Manchester United deugddoende zege op tegen Everton en Amadou Onana

Manchester United heeft na de zware nederlaag tegen Manchester City vorige week opnieuw de rug gerecht. Op bezoek bij Everton haalde het nog voor de rust een vroege achterstand op. Cristiano Ronaldo was de heel van de avond met het winnende doelpunt.Na de zware nederlaag op het veld van Manchester City vorige week, stond Manchester United en coach Erik ten Hag stevig onder druk. Vooral het niet laten invallen van sterspeler Cristiano Ronaldo werd de Nederlandse coach verweten. Maar ook tegen het Everton van Rode Duivel Amadou Onana begon de Portugees op de bank.Ronaldo zag hoe Everton optimaal profiteerde van het balverlies van Casemiro. Onana zette goed druk op de Braziliaan waarna de bal via Gray tot bij Alex Iwobi kwam. Die zorgde zo al vroeg voor de 1-0.Lang zou die voorsprong echter niet op het bord staan. Zomeraankoop Antony werd door Martial het laantje ingestuurd en de Braziliaan rondde de aanval knap af. Voor Antony, die afgelopen zomer de overstap maakte van Ajax, is het al de derde wedstrijd op rij dat hij tot scoren komt.Beide ploegen met een gelijkspel de kleedkamers in te duiken, maar dat was buiten Cristiano Ronaldo gerekend. De Portugees was na een half uur Martial komen vervangen en kreeg de bal uitstekend in de loop aangespeeld van Casemiro. Een kans die je Ronaldo natuurlijk niet moet geven. Met een stevige knal zette de Portugees zo weer orde op zaken. Voor CR7 is het al zijn 700ste doelpunt in clubverband.Na de pauze probeerden beide ploegen nog tot scoren te komen. De 1-3 van Rashford werd ook nog afgekeurd door de VAR, maar verder kwamen beide ploegen niet.