WedstrijdverslagEverton-Manchester United 09/04/2022

BijManchester United zijn ze helemaal het noorden kwijt: Harry Maguire appelleert nu zelfs voor hands... van ploegmaat

Everton heeft zaterdagnamiddag op de 32e speeldag van de Premier League een broodnodige zege geboekt in de strijd om het behoud. Manchester United droop met een 1-0 nederlaag af op Goodison Park.De thuisploeg kwam na 27 minuten met de nodige dosis geluk op voorsprong toen een schot van jeugdproduct Anthony Gordon afweek op Harry Maguire en voorbij een kansloze David De Gea in doel verdween.Diezelfde Maguire was helemaal het noorden kwijt want appelleerde even later voor hands… van ploegmaat Matic. Tekenend voor dit United...De troepen van Frank Lampard kunnen op die manier even opgelucht ademhalen. Ze tellen 28 punten en staan op de zeventiende plaats in het klassement van de Engelse eerste klasse. Nummer 18 Burnley, het eerste team op een degradatieplaats, heeft vier punten achterstand en een wedstrijd minder gespeeld voorlopig. Man Utd blijft achter op de zevende plaats met 51 punten, net onder de plaatsen die recht geven op Europees voetbal.

Manchester United verliest nu ook van staartploeg Everton en zakt verder weg in Premier League

Everton heeft zaterdagmiddag met 1-0 gewonnen van Manchester United. Een levensbelangrijke zege voor The Toffees, die nu weer net boven een degradatieplaats staan. United blijft steken op de zevende plaats.Het was Anthony Gordon die na 27 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Het balbezit was daarna uiteraard voor Manchester United, maar echt veel open kansen creëerden The Reds niet. Toch onbegrijpelijk voor een aanvallend compartiment met Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho, Bruno Fernandes en Marcus Rashford.Coach Ralf Rangnick krijgt heel wat kritiek over zich heen. De laatste tijd wordt in de Engelse media druk gespeculeerd over zijn ontslag. Meer zelfs: Ajax-coach Erik ten Hag zou prioriteit nummer één zijn om Rangnick op te volgen, zij het dan wel na dit seizoen.Hoe dan ook wordt het lastig voor United om zich nog te kwalificeren voor Europees voetbal. Met nog zeven wedstrijden te gaan staan The Reds zevende, op drie punten van nummer vier en vijf Tottenham en Arsenal.

Everton doet gouden zaak in degradatiestrijd, seizoen zonder CL-voetbal dreigt voor Manchester United

Manchester United zal nog in de ontknoping van de Premier League een totaal ander gezicht moeten laten zien als het alsnog Europees voetbal wil behalen, laat staan Champions League. Everton dankt Anthony Gordon voor zijn kostbare doelpunt, dat de club uit Liverpool iets meer ademruimte geeft in de degradatiestrijd.Everton speelt al sinds 1955 onophoudelijk op het hoogste niveau van het Engelse voetbal, maar dit seizoen is het zowaar in een degradatiegevecht verwikkeld.Een bezoekje van Manchester United is dan natuurlijk geen cadeau, maar Everton had geluk dat United in de eerste helft een lamlendige indruk maakte en ook na de rust de inspiratie niet vond.Everton kwam tegen de gang van het spel in op voorsprong, door een goal van rouwdouwer Anthony Gordon. Everton zette United-doelman De Gea daarna nog een paar keer aan het werk, ook al had die na de rust heel wat minder omhanden.In het verleden kon Ronaldo Manchester United vaak over het dode punt heen helpen, maar ook dat zat er deze keer niet in. Ook invaller Pogba maakte een povere indruk.Zo blijft Manchester United een eindje van de Europese plaatsen staan. Als het nog een CL-ticket wil halen, moet het in de laatste matchen nog 3 teams (momenteel Tottenham, Arsenal en West Ham) inhalen.