WedstrijdverslagFulham-Manchester United

PREMIERSHIP AT CRAVEN COTTAGE WEDNESDAY 20/01/2021 2.015 PM LOCAL TIME

Manchester United weer koploper in Premier League

Manchester United heeft woensdag met enige moeite de koppositie behouden in de Premier League. De ploeg van bankzitter Donny van de Beek won door een schitterende treffer van Paul Pogba met 1-2 van Fulham

United heeft twee punten meer dan City en Leicester City. Nummer twee Manchester City heeft wel een duel minder gespeeld. Regerend kampioen Liverpool speelt donderdag nog tegen Burnley en kan dan op drie punten van de koploper komen.

Manchester United kwam woensdag binnen vijf minuten op achterstand op bezoek bij Fulham, waar Kenny Tete de hele wedstrijd speelde. Ademola Lookman ontsnapte aan buitenspel bij een goede steekpass van André Zambo Anguissa en schoot raak in de verre hoek.

Halverwege de eerste helft begon Bruno Fernandes zich nadrukkelijk te bemoeien met de wedstrijd. De Portugees, die zijn vijftigste duel speelde voor United, raakte eerst de paal met een afstandsschot en leverde vlak daarna een voorzet af die keeper Alphonse Aréola niet kon klemmen. Edinson Cavani profiteerde in de rebound: 1-1.

United had vervolgens verreweg het meeste balbezit, maar vond Aréola regelmatig op zijn weg. In de 65e minuut was de Fulham-doelman kansloos op een prachtig schot van Pogba. De middenvelder kreeg even buiten het strafschopgebied ruimte om aan te leggen, krulde de bal met links fraai in de lange hoek en besliste het duel.

DEEL 2

Nummer achttien Fulham was op het knusse Craven Cottage in het westen van Londen nog wel snel op voorsprong gekomen. Ademola Lookman schoot al na vijf minuten raak voor de ploeg van rechtsback Kenny Tete, die de hele wedstrijd speelde bij de ploeg van Scott Parker. Edinson Cavani maakte in de 21ste minuut gelijk namens Manchester United. Daarna waren er kansen voor beide teams, maar het was dus opnieuw Paul Pogba die de matchwinner werd. De Fransman knalde in de 65ste minuut met zijn mindere linkerbeen heerlijk raak.