WedstrijdverslagGranada-Manchester United

THU 08 Apr 2021Europa League - Quarter-Final - 1st Leg

Manchester United neemt in Spanje afstand van Granada

Manchester United heeft de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Europa League gewonnen van Granada. In Spanje deden de Engelsen dat met 2-0. Donny van de Beek viel kort voor tijd in bij de formatie van coach Ole Gunnar Solskjær.Na ongeveer een half uur zette Marcus Rashford de Engelsen op voorsprong. De international controleerde de bal fraai, na een pass van ver van de Zweedse verdediger Victor Lindelöf. Hoewel Manchester United vrijwel voortdurend balbezit had, was het eigenlijk pas de eerste echte kans. Opvallend genoeg had even eerder routinier Roberto Soldado aan de andere kant nog in het zijnet geschoten.Na de hervatting waren er ook wel kansjes voor de Spanjaarden. Zo werd een schot van Carlos Neva een kwartier voor tijd maar net geblokt door een Engelse verdediger. In de slotfase benutte Bruno Fernandes nog een strafschop voor de club uit Manchester.Op Old Trafford mist United bij de return straks in elk geval Scott McTominay, Luke Shaw en Harry Maguire, die zijn geschorst na een gele kaart die ze tegen Granada kregen.Manchester United won de Europa League in 2017 door in de finale Ajax te verslaan.

Manchester United met één been in halve finale

Manchester United en Villarreal hebben donderdag met overwinningen in uitwedstrijden uitstekende zaken gedaan in de kwartfinales van de Europa League. Arsenal gaf in de laatste minuut van de blessuretijd een voorsprong weg tegen Slavia Praag.United, waar Donny van de Beek vijf minuten voor tijd mocht invallen, won op bezoek bij Granada met 2-0. Vanzelfsprekend speelde ook deze wedstrijd zich af in een leeg decor, maar desondanks verscheen al na zes minuten spelen plotseling een streaker op het veld.Nadat het spel even had stilgelegen en de man van het veld was verwijderd, brak Marcus Rashford namens United de ban. De Engelse aanvaller controleerde op uitstekende wijze een fraaie, lange pass van Victor Lindelöf van achteruit en rondde vervolgens koelbloedig af. In de slotminuut verschafte Bruno Fernandes vanaf elf meter United een uitstekende uitgangspositie.De enige smet op de avond van United is dat Harry Maguire, Luke Shaw en Scott McTominay een gele kaart pakten, waardoor zij geschorst zijn voor de return in eigen huis, volgende week donderdag.