WedstrijdverslagLeicester City-Manchester United

Premiership at King Power stadium Saturday 26/12/2020 12.30 pm

De topper tussen Leicester City (tweede) en Manchester United (derde) heeft geen winnaar opgeleverd: 2-2. Leicester blijft zo de eerste achtervolger van koploper Liverpool.In de spectaculaire openingsfase kregen beide ploegen binnen drie minuten al een levensgrote kans. Vooral Marcus Rashford had moeten scoren: de voorzet van Bruno Fernandes was precies op maat, maar Rashford kopte vrij voor Leicester-doelman Kasper Schmeichel over het doel.De kans voor Jamie Vardy was een stuk lastiger, maar de topscorer van Leicester maakte er het beste van. Vardy dook knap voortegenstander Eric Bailly, maar had vervolgens pech dat zijn inzet over ging.

Kort daarna mocht Vardy alleen op De Gea af, maar nu mikte hij voorlangs en werd bovendien teruggefloten wegens buitenspel.

Leicester was dreigender, maar United kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Fernandes veranderde een voorzet van Daniel James met de noppen van zijn schoen van richting en zo belandde de bal precies voor de voeten van Rashford. Dit keer faalde Rashford niet.

De 1-1 liet niet lang op zich wachten. United-aanvoerder Harry Maguire, die in 2019 voor 87 miljoen euro overkwam van Leicester, bracht Fernandes in de problemen, waardoor de Portugees de bal verspeelde en Harvey Barnes kon profiteren. De middenvelder van Leicester schoot van afstand raak.
Spannende slotfase

Na rust waren de bezoekers gevaarlijker en kregen levensgrote kansen via Rashford (knappe reflex van Schmeichel) en Anthony Martial (buitenspel). De treffer van Manchester United viel alsnog.Invaller Edinson Cavani stond koud in het veld toen hij met een simpel passje Fernandes alleen voor doelman Schmeichel zette en de Portugees wipte de bal koeltjes in het doel: 2-1.Genoeg voor de overwinning was het niet. Wie anders dan Jamie Vardy, die in 2014 in de 4-1 thuiszege op Manchester United zijn eerste Premier League-goal maakte, prikte vijf minuten voor tijd de verdiende gelijkmaker binnen.Zijn inzet belandde via Axel Tuanzebe in het doel, waardoor de treffer in de boeken komt als een eigen doelpunt.Diep in blessuretijd kreeg Leicester nog een levensgrote kans, maar Ayozé Pérez kreeg de voet net niet tegen de bal.