WedstrijdverslagLeicester City-Manchester United

The FA Cup  Sixth Round  at KING POWER STADIUM  5 PM LOCAL TIME:

Iheanacho sloopt Manchester United ondanks slimmigheidje Van de Beek

Leicester City is zondagavond ten koste van Manchester United doorgedrongen tot de halve finale van de FA Cup. De ploeg van trainer Brendan Rodgers boekte een 3-1 overwinning en treft daardoor Southampton in de volgende ronde; de andere halve finale gaat tussen Chelsea en Manchester City. Met twee doelpunten en een assist was de grote man Kelechi Iheanacho, die zeven treffers verzorgde in zijn laatste vier duels. Omdat de landstitel voor Manchester United ook uit zicht is, kan de ploeg van Solskjaer alleen nog de Europa League winnen in het seizoen 2020/21.Door een kinderlijke fout kwam Manchester United halverwege de eerste helft op achterstand. Onder druk van Youri Tielemans verstuurde Fred rond het eigen strafschopgebied een te korte pass richting doelman Dean Henderson, die werd onderschept door Iheanacho. De aanvaller van Leicester omspeelde Henderson en rondde af in een leeg doel: 1-0. Zeven minuten voor de rust kwam Manchester United langszij. Paul Pogba verstuurde vanaf de linkerflank een lage voorzet en Van de Beek liet de bal slim lopen, waardoor Mason Greenwood kon afdrukken in de rechterhoek.

Hoewel Manchester United een hoopgevende start kende, groeide Leicester City in de eerste helft. De thuisploeg oogde dreigend in de counter, met name aan de linkerflank, en had de controle over een groot gedeelte van de eerste helft. Na de pauze beloonden the Foxes zichzelf Youri Tielemans na een combinatie met Iheanacho mocht opstomen door het middenveld en de linkerhoek vond met een laag schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Jamie Vardy liet vervolgens oog in oog met Henderson een grote kans op de 3-1 liggen.Ole Gunnar Solskjaer trof geen halve maatregelen. Na 63 minuten voerde de trainer van Manchester United vier wissels door: Scott McTominay, Edinson Cavani, Bruno Fernandes en Luke Shaw kwamen binnen de lijnen voor respectievelijk Paul Pogba, Van de Beek, Nemanja Matic en Alex Telles. De wissels leidden even tot een storm van Manchester United, maar die duurde niet lang genoeg. Leicester City bleef overeind en twaalf minuten voor tijd maakte een vrijstaande Iheanacho er 3-1 van met een kopbal bij de tweede paal na een vrije trap van Marc Albrighton

FA Cup-campagne United en Van de Beek eindigt in kwartfinale, Leicester te sterk

Het is Manchester United niet gelukt om door te stoten naar de halve finales van de FA Cup. Op bezoek in het King Power Stadium was Leicester City met 3-1 te sterk voor de ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer. Donny van de Beek startte in de basis en speelde een belangrijke rol bij de 1-1 van Mason Greenwood.Het spel ging in de beginfase gelijk op, maar halverwege de eerste helft pakte Leicester het initiatief. Het leverde de thuisploeg al snel een doelpunt op: Kelechi Iheanacho, die handig profiteerde van een te korte terugspeelbal van Fred, passeerde Dean Henderson en tikte de bal in het lege doel. Een kwartier later was het echter alweer gelijk: Greenwood schoot binnen na een mooi overstapje van Van de Beek.De start van de tweede helft was weer voor Leicester, dat de voorsprong pakte via Youri Tielemans. De Belg zette de aanval zelf op, mocht vervolgens ver komen op de helft van United en verschalkte Henderson met een schuiver van afstand. United ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg ongeveer tien minuten voor tijd het deksel op de neus. Iheanacho maakte zijn tweede van de avond: hij kon een goede voorzet van Marc Albrighton achter Henderson koppen, omdat Scott McTominay hem vergat te dekken.