WedstrijdverslagLeicester City-Manchester United

Premiership at the King Power Stadium Saturday 16/10/2021 at 3 pm

Manchester United moet in de verdediging door vliegreis van tien minuten

Manchester United heeft zich moeten verantwoorden voor een vliegreis van slechts tien minuten. De ploeg van Ole Gunnar Solskjaer speelt zaterdag uit bij Leicester City en had gewoon de bus kunnen pakken.De afstand tussen Manchester en Leicester is 'slechts' 160 kilometer. Desondanks pakte de club het vliegtuig en dat resulteerde in een ultrakorte vlucht van tien minuten. Daar heeft de club zich voor moeten verantwoorden, omdat vliegen niet goed voor het klimaat is.Manchester United zegt tegen de BBC dat vanwege 'omstandigheden' besloten is om het vliegtuig te pakken. Het was de bedoeling om met de bus te gaan, maar door een file op de M6 is toch besloten om de plannen te wijzigen. De wereldleiders willen de komende jaren steeds meer korte vluchten uitbannen om het klimaat te ontlasten.

Manchester United stond bij aanvang in punten gelijk met de stadgenoot, maar trok na een spektakelstuk in het King Power Stadium aan het kortste eind. Beide clubs maakten voor rust al een schitterende goal: Mason Greenwood vond met kracht de bovenhoek, Youri Tielemans deed het op gevoel, met hetzelfde resultaat. In de slotfase ging het echter helemaal los. Caglar Söyüncü frommelde de 2-1 binnen, Marcus Rashford reageerde binnen de kortste keren met de gelijkmaker, maar Jamie Vardy had het laatste woord: vrijwel direct na de 2-2 van Rashford tekende hij met een fraaie wreeftrap voor de 3-2. Patson Daka maakte in de extra tijd aan alle onzekerheid een einde.

Greenwood (Man U) trekt naar binnen en scoort met machtige knal

Die schiet hij heel aardig binnen! Mason Greenwood schiet Manchester United zaterdag op voorsprong tegen Leicester City en zijn 0-1 is van grote schoonheid.Greenwood had in de eerste drie Premier League-wedstrijden van dit seizoen gescoord, stond vervolgens eventjes droog en heeft nu dus weer de draad opgepakt.