WedstrijdverslagLiverpool FC-Manchester united

PREMIERSHIP AT ANFIELD   SUNDAY 17/01/2021  AT 16.30 PM LOCAL TIME

Manchester United slaat aanval tandeloos Liverpool moeiteloos af

De hele week keek men in Engeland watertandend uit naar de kraker tussen de twee recordkampioenen. United begon de North West Derby als verrassende koploper, maar de favorietenrol was toch voor Liverpool, aangezien de ploeg van Jürgen Klopp al 67 competitieduels ongeslagen was op Anfield.Liverpool was ook wel de dominante ploeg met meer balbezit en meer mogelijkheden, maar had moeite om écht grote kansen te creëren. Roberto Firmino was er na een pijlsnelle aanval in de eerste helft nog het dichtst bij, maar zijn inzet miste kracht.

Het eerste uur van de topper stelde teleur, maar daarna lieten beide topclubs toch hun spierballen zien. Na terugleggen van Luke Shaw kon Bruno Fernandes van dichtbij uithalen, maar Alisson Becker redde met zijn voet. Aan de andere kant had collega David de Gea ook een prima reflex in huis bij een schot van Thiago Alcântara.De laatste en misschien wel grootste kans van de wedstrijd was echter voor Paul Pogba. De Fransman stond tien minuten voor tijd ineens helemaal vrij voor het doel van Liverpool, maar schoot de bal recht op Alisson af.

United rook echter bloed in de slotfase en dus wisselde Ole Gunnar Solskjaer aanvallend. Mason Greenwood kwam in de ploeg voor Fernandes, die daar overigens helemaal niet blij mee was. Donny van de Beek bleef zodoende de hele wedstrijd op de reservebank. Georginio Wijnaldum speelde wel vrijwel de hele wedstrijd, maar kon zijn stempel ook niet drukken.Liverpool was opvallend tandeloos en mocht uiteindelijk niet klagen met een punt. De formatie van Klopp heeft nu drieënhalve wedstrijd op rij niet gescoord. De regerend kampioen staat nu derde, achter United en Leicester City. Manchester City kan The Reds ook nog passeren.

Deel 2

Liverpool en Manchester United hebben elkaar geen duimbreed toegegeven in de Engelse topaffiche van het weekend. Zowel Manchester United (niet willen) en Liverpool (niet kunnen) creëerden amper kansen waardoor de partij eindigde zoals ze begon: met een 0-0. Manchester United had in het slot wel nog de beste mogelijkheden en door het gelijkspel blijft het ook leider in de Premier League

Er stond veel op het spel in de clash tussen Manchester United en Liverpool. Voor het eerst sinds lang stonden de mannen van Solskjaer nog eens op kop in de Premier League en op bezoek bij de rivaal wilden ze maar wat graag hun voorsprong van drie punten in de stand vergroten. De Noor koos op Anfield dan ook voor zijn beproefde recept: United plooide terug en hield het goed gesloten om er dan in de omschakeling uit te proberen komen.

Liverpool was duidelijk baas en monopoliseerde als het ware de bal. Zonder echt gevaarlijk te zijn weliswaar. “Net niet” is hoe je de eerste helft het best zou kunnen omschrijven. Vooral Liverpool was dreigend, maar nooit kwam er echt doelgevaar uit. Aan de overkant was het spitsenduo Martial-Rashord net als de aanvallende intenties van United onzichtbaar. 0-0 was een meer dan logische ruststand.

Wachten op kansen

Dan hoop je natuurlijk op beterschap in de tweede helft, maar die kwam er niet. Even leek Manchester United te komen opzetten, maar al snel bleek het om een schijnbeweging te gaan, want het kroop snel terug in zijn egelstelling. Ondertussen bleven ook de troepen van Klopp maar wat rondslenteren. Manchester United zag het graag gebeuren, want met zo’n trage balcirculatie zou het nooit in verlegenheid komen. In een topper als deze zou je toch op zijn minst een beetje intensiteit mogen verwachten, maar niet dus.In het slotkwartier kregen we dan toch eens de doelmannen aan het werk te zien. Eerst pakte Allison goed op een kans van Fernandes, waarna ook De Gea de handen uit de mouwen moest steken op een knal van Thiago. Met de slotfase in zicht werd Manchester United plots toch wat gevaarlijker, maar zowel Pogba, als Cavani vonden Allison op hun weg. Daar bleef het echter bij. United probeerde nog wel, maar kon de Liverpool-defensie niet meer verontrusten. Ook Liverpool bakte er aanvallend niets meer van. Dat er niet meer gescoord werd, is dan ook moeilijk een verrassing te noemen. Manchester United blijft wel leider