WedstrijdverslagLiverpool-Manchester United 19/04/2022 7.45 PM

Engelse media: spelers Manchester United mogen of willen even niks zeggen

Engeland is in de ban van de kansloze nederlaag van Manchester United tegen Liverpool (4-0), maar de hoofdrolspelers zijn nergens te bekennen. Na afloop zou de spelers een spreekverbod zijn opgelegd.United werd dinsdagavond vernederd op Anfield, nadat Liverpool eerder dit seizoen ook al met 5-0 won in Manchester. Na wedstrijden is het gebruikelijk dat spelers zich op social media en in de mixed-zone melden voor een korte terugblik, maar alleen manager Ralf Rangnick gaf een reactieEngelse media schrijven dat 'alle verzoeken voor een paar woorden werden genegeerd of afgewezen'. Twee spelers lieten wel van zich horen. "Sorry, ik kan niks zeggen", aldus Bruno Fernandes en aanvoerder Harry Maguire, waarmee ze suggereerden niets te mogen zeggen van de club.Manchester United won afgelopen weekend van Norwich City (3-2), waarna spelers als Maguire, Fernandes, David de Gea en Marcus Rashford zich wél melden. Die berichten waren overigens tegen het zere been van onder meer clubicoon Gary Neville. "Het zijn mierzoete berichten, ik herken deze spelers niet", liet hij optekenen.

Nachtmerries voor United-defensie, Liverpool kent zorgeloze avond op Anfield

Liverpool kende een simpele avond tegen Manchester United op een sfeervol Anfield. The Reds wonnen met 4-0 door doelpunten van Luis Díaz, Mohamed Salah (2x) en Sadio Mané.Al snel werd duidelijk hoe de verhoudingen lagen. Liverpool nam het heft in handen en kwam na vijf minuten spelen eenvoudig op een 1-0 voorsprong. Luis Díaz tikte raak na goed voorbereidend werk van Salah. Twee minuten later stond heel Anfield op om te klappen voor Cristiano Ronaldo, die onlangs zijn nog ongeboren zoontje verloor.Op het veld liet United niets, maar dan ook niets zien. De defensie, met Harry Maguire en Phil Jones centraal achterin, werd compleet zoek gespeeld. Halverwege de eerste helft zorgde Salah op prachtige wijze voor de 2-0, na geweldig voorbereidend werk van Mané.Na rust bouwde Liverpool de voorsprong uit, al kwam United wel goed uit de startblokken. De uitploeg kwam een aantal keer dreigend voor het doel van Allisson Becker, maar die was uitstekend bij de les. Na een razendsnelle counter besliste Liverpool de wedstrijd vervolgens: Mané maakte de 3-0. De Liverpool-fans konden in de slotfase nog een keer juichen, toen Salah de eindstand met zijn tweede treffer van de avond op 4-0 bepaalde.

Man United-iconen schofferen club na blamage: 'Het is zo triest om te zien

Manchester United-iconen Roy Keane en Gary Neville zijn woest na de harde nederlaag van 'hun club' tegen Liverpool (4-0). Het tweetal herkent zich niet meer in het United waar ze jarenlang onderdeel van uitmaakten.The Mancunians kwamen er op Anfield geen moment aan te pas en werden door Liverpool vernederd. "Eerder dit seizoen was er bij mij sprake van woede, nu van verdriet. Kijk naar het team van vandaag: er zit geen ziel meer in de ploeg, er zijn geen leiders. Ze missen gewoonweg kwaliteit. United is zo ver weg van waar ze hadden moeten zijn", stelt een met stomheid geslagen Keane bij Sky Sports.Het is wanorde binnen de club", gaat de oud-middenvelder verder. "Er is een nieuwe manager nodig, nieuwe spelers. Het is nu zo triest om te zien. Het is niet meer de club waarvoor ik speelde. Ik zie geen strijdlustig team, ik zie geen trots. Het is zo treurig om dit team te zien spelen."Keane krijgt bijval van Neville, die ziet hoe United is ingehaald door andere topclubs uit de Premier League. "Wat United heeft gedaan, is spelers binnenhalen met piano-introducties, zoals (Alexis) Sánchez, Pogback (Paul Pogba, red.) en Cristiano Ronaldo. De club heeft spelers boven de manager geplaatst. Als een speler naar Liverpool, Chelsea of City gaat is de manager de belangrijkste man. United heeft de status van de manager in de afgelopen tien jaar ondermijnd en spelers die niet presteren een godenstatus gegeven."

Scholes 'walgt' van Manchester United en komt met Ten Hag-statement op Instagram

Paul Scholes haalt daags na de kansloze nederlaag tegen Liverpool hard uit naar Manchester United. Het was 'walgelijk om te zien' en Erik ten Hag moet de tijd krijgen om alles opnieuw op te bouwen, zegt de voormalige middenvelder.Manchester United had niets in te brengen tegen Liverpool, dat met 4-0 won door goals van Mohamed Salah (tweemaal), Luis Diaz en Sadio Mané. Eerder dit seizoen werd het al 0-5 op Old Trafford. Het was 'walgelijk' om zijn oude club aan het werk te zien, reageert Scholes tegenover Premier League Productions."Ik ben boos en verdrietig", begint de Brit. "Ik zou graag zien dat de spelers op z'n minst een beetje moeite doen, maar in plaats daarvan willen ze dat het seizoen voorbij is, ze willen verder. Helaas is er geen plek om te schuilen. Je kunt niet naar Anfield komen en dan dít doen. Het is walgelijk om te zien, maar dit is waar de club op dit moment staat."Roy Keane en Gary Neville reageerden ook al woedend op de wanprestatie van Manchester United, waar Ajax-trainer Erik ten Hag na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk aan de slag gaat. Op Instagram laat Scholes weten dat United beter op de achtste plaats - geen Europees voetbal - kan eindigen om helemaal opnieuw te kunnen beginnen. 'Give this man the time he needs', meldt hij, met daarbij een foto van Ten Hag.