WedstrijdverslagMANCHESTER UNITED-WEST HAM 30/11/2022 4.15 PM

Manchester United overleeft storm van West Ham

Manchester United is de top vijf van de Premier League binnengedrongen. De ploeg van Erik ten Hag boekte een 1-0 overwinning op West Ham United en passeerde daardoor Chelsea in het klassement. United houdt zo de Champions League-plekken in het vizier.Marcus Rashford zette Manchester United na 38 minuten op voorsprong. Een afgemeten voorzet van Christian Eriksen belandde op het hoofd van de Engelse aanvaller, die de bal snoeihard tegen de touwen kopte. Voor Rashford was het het 100ste doelpunt voor de Engelse topclub.Daar bleef het uiteindelijk bij, ondanks dat West Ham United de druk na rust nog opvoerde en de jacht op de gelijkmaker opende. Vooral Michail Antonio was dichtbij de gelijkmaker. Zijn kopbal werd echter knap gekeerd door David de Gea, die in de blessuretijd nog een harde pegel van Declan Rice keerde. Manchester United trok de voorsprong over de streep, waardoor Rashford zich tot matchwinnaar kroonde.Manchester United is nu al acht wedstrijden ongeslagen. United staat nu op plek vijf, met één punt achterstand op de verrassende nummer vier Newcastle.