WedstrijdverslagManchester City-Manchester United 02/10/20022 3pm

Manchester City speelt Manchester United al voor de rust zoek, Haaland maakt derde hattrick op rij in Etihad Stadium

In de Manchester-derby begon Manchester City verschroeiend. Al na acht minuten stond het op voorsprong na een goal van Phil Foden. Na een half uur was het dan tijd voor het koningskoppel De Bruyne-Haaland. Met twee assists zette De Bruyne de Noor op weg naar twee goals in drie minuten.Phil Foden wilde niet achter blijven en voor de rust scoorde hij zijn tweede. Manchester United stond bij de rust al vier goals in het krijt. Tien minuten na de rust kon United toch eens scoren via Antony.Maar zowel Haaland als Foden vonden de vernedering toen nog niet groot genoeg. Ze scoorden elk nog een keer en maakten zo beide een hattrick, voor Haaland al de derde op rij.Manchester United kon in het slot nog twee keer tegen scoren via Anthony Martial, de tweede op penalty. Manchester City speelde United in het burenduel dus helemaal zoek, maar zal toch minder gelukkig zijn met de twee late tegengoals.

Opvallende statistieken uit de Manchester-derby:

Erling Haaland is de eerste speler in de geschiedenis van de Premier League die in 3 opeenvolgende thuiswedstrijden een hattrick kan scoren. Ook tegen Nottingham Forest en Crystal Palace scoorde de Noor 3 keer.Erling Haaland loopt nog maar 56 dagen rond in de Premier League, maar maakte nu al evenveel hattricks (3) als Cristiano Ronaldo in de Engelse competitie.Phil Foden en Erling Haaland zijn de eerste twee Manchester City-spelers die in de Premier League een hattrick weten te scoren tegen Manchester United.Erling Haaland scoorde niet alleen een hattrick vandaag, maar was ook nog eens goed voor 2 assists. Over de MVP lijkt vandaag dus geen twijfel te bestaan. Al mogen Phil Foden (3 doelpunten) en Kevin De Bruyne (2 assists) wel mee op het podium.

Fenomenale Haaland vreet United met huid en haar op

Na de zege tegen Arsenal en een 12 op 12 trok Manchester United met het nodige vertrouwen naar het Etihad Stadium. Al kregen de bezoekers met stadsrivaal City pas hun eerste echt test voorgeschoteld.Dat het geen makkelijke namiddag zou worden voor de Red Devils werd al snel duidelijk. Foden dook slim op in de zestien en trapte de openingstreffer voorbij een kansloze De Gea.United snakte naar adem, maar werd nog voor de rust helemaal tegen het canvas gemept. Op amper 4 minuten tijd bediende De Bruyne twee keer maatje Haaland, waarna Foden de zware 4-0-cijfers op het bord zette.De bezoekers kwamen beter uit de kleedkamer en milderden zelfs na een knappe krul van Antony. Toch werd hun hoop al snel opnieuw de kop ingedrukt, nadat zowel Haaland (op aangeven van de ingevallen Sergio Gomez) als Foden hun hattrick hadden vervolledigd.Guardiola vond het welletjes geweest en haalde onder meer De Bruyne naar de kant. United toonde opnieuw tekenen van leven, al bleven de twee late doelpunten van Martial toch gewoon een doekje voor het bloeden.

De Manchester-derby tussen City en United is uitgedraaid op een waar doelpuntenfestijn. Bij de rust leidde City al met zware 4-0-cijfers na twee doelpunten van Phil Foden en de ontembare Erling Haaland. Kevin De Bruyne speelde andermaal een rol van betekenis en verzorgde beide assists voor het Noorse wonderkind. Na de pauze vervolledigen zowel Foden als Haaland hun hattrick, Antony en Martial (tweemaal) redden ‘de eer’ voor Manchester United.

De eerste Manchester-derby kon niet slechter beginnen voor Erik ten Hag. Hij zag Phil Foden na nog geen tien minuten de score openen in het Etihad Stadium. De assist kwam op naam van Bernardo Silva.Voor het tweede doelpunt van City kwam de assist dan weer van Kevin De Bruyne. De Rode Duivel vond het hoofd van Erling Haaland. Ook voor de 3-0 amper drie minuten later waren het dezelfde twee die de hoofdrol opeisten. De honger van Haaland was bij de rust nog niet gestild. Dit keer was hij de aangever voor de tweede van Foden. Een zware 4-0 bij de rust.De wedstrijd was al gespeeld, maar er kwam nog een stuiptrekking vanwege United. Antony krulde het leer in de verste hoek voorbij Ederson. Het sprankeltje hoop dat de ploeg van Ten Hag zou hebben gekregen door deze eerredder, werd al snel weer de kop ingedrukt. Erling Haaland vervolledigde zijn hattrick op assist van Sergio Gomez, ex-Anderlecht. Het is het 14e doelpunt voor de Noor in amper acht Premier League-wedstrijden. Waanzin. Alsof dat nog niet genoeg is, werd Haaland ook de allereerste speler van City in de geschiedenis die drie goals tegen de netten wist te prikken in deze derby. Voor Haaland is het ook zijn derde hattrick in loondienst van Man City, evenveel als Cristiano Ronaldo in zijn gloriedagen bij Manchester United liet optekenen. Zondagnamiddag was de Portugees aan de bank gekluisterd. Drie doelpunten, maar ook twee assists voor Haaland. Net als in de eerste helft bediende hij Foden voor de 6-1. Meteen ook de hattrick voor de 22-jarige Brit. Haaland moet zijn primeur dus al meteen delen met zijn ploegmaat. Het doelpuntenfestijn was echter nog niet ten einde. United scoorde zowaar nog tweemaal tegen via invaller Anthony Martial. Puur voor de statistieken.City komt door deze overwinning op 20 punten te staan, één puntje minder dan leider Arsenal. Manchester United is zesde.