WedstrijdverslagManchester City-Manchester United 06/03/2022 16.30 pm

De Bruyne verdeelt en heerst in Manchester derby met twee goals en een assist

Manchester City is voorbij United gewerveld in de Manchester derby. Kevin De Bruyne begon als aanvoerder van City aan de partij en had een voet in drie van de vier doelpunten van de thuisploeg. In de 80e minuut werd hij gewisseld met hinder aan de linkerenkel, hopelijk zonder erg.United begon nochtans ambitieus aan de derby en probeerde de thuisploeg hoog onder druk te zetten, maar City toonde zich wederom geniaal in het bespelen van de kleine ruimtes. Dat ondervond United al na vijf minuten.Silva kreeg de bal ondanks alle druk voor en De Bruyne stond op de goede plaats. United was niet meteen onder de indruk. Beide ploegen creëerden kansen, maar het waren de bezoekers die de tweede goal maakten. Jadon Sancho - die in de jeugd van City speelde - bracht met een individuele flits opnieuw spanning in de match.Zijn doelpunt was bijzonder knap, maar individuele flitsen kunnen niet op tegen bijzonder straffe teamprestaties. City voetbalde de ene kans na de andere bij elkaar. Na een schermutseling voor doel bleef De Bruyne erg kalm en maakte de 2-1.United was op het einde van de eerste helft en de volledige tweede helft eigenlijk nergens. Het onderging de match en kreeg daarvoor nog twee keer de rekening gepresenteerd. Telkens door Mahrez.Eerst schoot Mahrez een ingestudeerde hoekschop van De Bruyne heerlijk binnen en helemaal op het einde glipte hij door de buitenspelval van United om de 4-1 vast te leggen. Voor United wordt een ticket voor de Champions League erg moeilijk. City zit helemaal op koers voor de titel.

Roy Keane ziet bedroevend Manchester United: "Ego's zijn het, vooral bezig met hoe ze eruitzien

Manchester City veegde zondag de vloer aan met Manchester United. De Bruyne en co haalden het met 4-1.Manchester United werd van het kastje naar de muur gespeeld. “Alle gebreken van Man United kwamen vandaag naar boven, hoe ze gewoon stopten met druk zetten of niet eens meer terugliepen. Dat is onaanvaardbaar als je voor Man United speelt”, zegt Roy Keane aan Het Laatste Nieuws.Zomaar de handdoek in de ring gooien, dat kan gewoon niet. Wanneer je tegen een topploeg speelt moet je tackelen, teruglopen,... dit is een afspiegeling waar de club zich momenteel bevindt. Héél ver achter enkele andere teams.”Telkens naar de trainer blijven wijzen heeft volgens Keane geen zin. “Ik zie niet wie de leider is in de kleedkamer. Kijk naar Maguire, zwakke match - vecht hij een oorlogje uit met Ronaldo over de kapiteinsband, over andere dingen? Ego’s zijn het... deze jongens lijken vooral bezig met hoe ze eruitzien... Heb ik mooie schoenen aan? Zit mijn haar goed? Speel toch verdorie voetbal! Komaan, je speelt voor Man United. De fans moeten dat ook zien, zij zijn niet stom. Zij zien ook dat hun ploeg het opgegeven heeft.”