WedstrijdverslagManchester City-Manchester United

PREMIERSHIP AT THE EMPTYHAD   MANCHESTER  SUNDAY 07/03/2021 16.30PM LOCAL TIME

Manchester United stopt zegereeks van koploper City

Al 21 wedstrijden op een rij had Manchester City gewonnen. De laatste keer dat dat niet het geval was, was op 15 december 2020. Mede door een eigen goal van Ruben Dias werden er twee punten gemorst tegen West Bromwich Albion. Destijds was de achterstand op Manchester United aanzienlijk, maar dat is inmiddels helemaal omgedraaid.De Manchester Derby was amper een halve minuut onderweg, toen de bal al op de stip ging. Bruno Fernandes faalde niet en zorgde zo al voor de razendsnelle voorsprong. Manchester City had het lastig en kwam pas tegen het einde van de eerste helft een paar keer dreigend voor de goal van Dean Hendersen. Riyad Mahrez miste eerst zelf en enkele minuten later werd zijn voorzet net gemist door Gabriel Jesus.

Die goede lijn kon City niet doortrekken, want de start van de tweede helft was weer voor Manchester United. Luke Shaw gaf na een lange rush de bal aan Marcus Rashford, kreeg hem terug en plaatste zijn schot in de verre hoek. Weer had de thuisploeg tijd nodig om van de klap te bekomen. In het laatste kwartier waren er nog wel grote kansen voor Phil Foden en Raheem Sterling, maar gescoord werd er niet.Te vrezen hoeft Manchester City overigens nog niet door de nederlaag. Met nog tien wedstrijden te gaan is de voorsprong elf punten op de stadsgenoot.

DEEL 2

Manchester United kwam vanavond al in de tweede minuut op voorsprong in het Etihad Stadium. City-spits Gabriel Jesus maakte al na dertig seconden spelen een overtreding op Anthony Martial. Bruno Fernandes nam de strafschop uiteraard voor zijn rekening en de Portugees schoot koeltjes binnen. Het was voor Fernandes zijn 36ste goal in 64 wedstrijden voor Manchester United, dat hem in januari 2020 voor 55 miljoen euro overnam van Sporting Lissabon.City kreeg daarna een aantal kansen, maar het was niet genoeg om City echt in de problemen te brengen. In de tweede helft scoorde United opnieuw snel. In de 50ste minuut dook linksback Luke Shaw op in het strafschopgebied en met zijn linkerbeen vond hij de verre hoek. City probeerde het daarna nog wel, maar had niet meer het geloof dat het nog goed zou komen.

Uitgerekend stadsgenoot United maakt einde aan zegereeks van Manchester City

De wedstrijd schoot pijlsnel uit de startblokken. Na een halve minuut haakte Jesus Martial in de zestien en ging de bal op de stip voor United. Een kolfje naar de hand van Bruno Fernandes, die The Mancunians al vroeg op voorsprong bracht.Daarna viel de wedstrijd wat stil. United berustte in de voorsprong en zette een stevig blok neer. City vond geen openingen, zelfs blikopener Kevin De Bruyne gaf niet echt thuis. Ook enkele verwoede pogingen vanop afstand leverden geen succes op.Net als de eerste helft nam ook de tweede een blitzstart. Het openingspleidooi was voor City en Rodri, die een bal op de kruising plaatste. Maar twee minuten later velde United het zware verdict al. Shaw rondde een snelle counter af met een geplaatst schotje. Het stond zowaar 0-2.