WedstrijdverslagManchester United-AC Milan

Europa League - Round of 16 - 1st Leg:AC Milan deelt in slotfase tik uit aan Manchester United

Met een laat doelpunt heeft AC Milan bij Manchester United een goede uitgangspositie verworven voor het bereiken van de kwartfinales in de Europa League. De Deen Simon Kjaer maakte in blessuretijd de 1-1, nadat Amad Diallo de thuisploeg in de 50e minuut op voorsprong had gezet. Volgende week is de return in San SiroFranck Kessié leek het sterk gestarte Milan al in de elfde minuut op voorsprong te hebben gezet. Maar de VAR had gezien dat de Ivoriaan de bal met de hand had beroerd, een dubieuze beslissing. Milan-coach Stefano Pioli beschikte slechts over twee fitte aanvallers door blessures van onder anderen Zlatan Ibrahimovic, Ante Rebic en Mario Mandzukic. Toch kreeg de ploeg kansen, onder meer voor de Belg Alexis Saelemaekers, wiens schot werd gestopt door Dean Henderson, de vervanger van David de Gea.

Donny van de Beek geblesseerd

Ook United miste spelers als Paul Pogba en Juan Mata. Donny van de Beek was niet fit genoeg om te spelen. Harry Maguire verzuimde de thuisploeg in de 38e minuut op voorsprong te zetten. Hij raakte van dichtbij de paal.De na rust ingevallen Diallo opende in de 50e minuut de score. De pas 18-jarige Ivoriaan, in januari overgenomen van Atalanta Bergamo. werd van ver door het midden bereikt door Bruno Fernandes. Het talent kopte de bal achterwaarts over Gianluigi Donnarumma. Het was zijn eerste doelpunt voor ManUnited en leek lang de winst op te leveren. Tot Kjaer van dichtbij raak kopte.

DEEL 2

Een gezapig Manchester United heeft in de heenwedstrijd tegen AC Milan vlak voor het laatste fluitsignaal de overwinning uit handen gegeven. Simon Kjaer was in de blessuretijd verantwoordelijk voor de 1-1 en bezorgde de Italianen daarmee het felbegeerde uitdoelpunt.Beide ploegen zullen zich hebben afgevraagd hoe het mogelijk was dat ze niet op voorsprong stonden, toen de Sloveense scheidsrechter het rustsignaal gaf op Old Trafford. Zowel Manchester United als het beter voetballende AC Milan miste in het eerste bedrijf namelijk goede kansen op de 1-0. Zo scoorde Rafael Leao al na vijf minuten uit buitenspelpositie en werd niet veel later ook een Italiaans doelpunt van Franck Kessié afgekeurd. De Ivoriaan had hands gemaakt in de aanname. Maar ook de thuisploeg kwam dicht bij de openingstreffer. Vanuit een corner kwam de bal bij de tweede paal terecht bij Harry Maguire, die hem van twee meter niet tegen het net kreeg.Het spel van de Red Devils was bij afwezigheid van onder anderen Paul Pogba, Marcus Rashford, Edinson Cavani, David de Gea en Donny van de Beek gezapig, wat Ole Gunnar Solskjaer deed besluiten in te grijpen. Anthony Martial moest plaatsmaken voor Amad Diallo en het was uitgerekend die 18-jarige winteraankoop die United al na vijf minuten met het hoofd op 1-0 zette. Gescoord leek er vervolgens niet meer te gaan worden in een kletsnat Manchester, totdat Milan in de blessuretijd alsnog kreeg waar het recht op had. Doelman Dean Henderson ging niet vrijuit op de kopbal van Simon Kjaer, die zijn ploeg zodoende een goede uitgangspositie bezorgde voor de terugwedstrijd.