WedstrijdverslagManchester United-Aston Villa

Premiership at OLd Tarfford  Friday 01/01/2021  8 pm local time

Manchester United op gelijke hoogte met Liverpool na zege op Aston Villa

Manchester United is goed aan het nieuwe jaar begonnen. De ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer won de thuiswedstrijd tegen Aston Villa (2-1) en staat nu in punten gelijk met Liverpool, dat zich op basis van een beter doelsaldo koploper mag blijven noemen

Anthony Martial en Bruno Fernandes (penalty) maakten de doelpunten voor de thuisploeg. Bertrand Traoré, oud-speler van Ajax en Vitesse, tekende tussendoor voor de gelijkmaker namens Aston Villa.

Anwar El Ghazi, goed voor vijf doelpunten in de vorige vijf competitiewedstrijden, kwam niet tot scoren voor Aston Villa. Donny van de Beek bleef opnieuw de hele wedstrijd op de bank bij Manchester United.

Manchester United bleef voor de tiende competitiewedstrijd op rij ongeslagen, na acht overwinningen en twee gelijke spelen. De club vond zich twee maanden geleden nog terug op de vijftiende positie van de ranglijst. ,,Toch zullen we beter moeten gaan spelen om aan kop te blijven”, zei trainer Ole Gunnar Solskjaer van United. ,,Zelfs diep in blessuretijd kwamen we nog in de problemen. Gelukkig blokte Eric Bailly die bal, anders spelen we gelijk.”

Van Nisterooij en Van Persie achterna

Daarmee staat Fernandes op gelijke hoogte met voormalig United-speler Robin van Persie. Alleen Ruud van Nistelrooij (22) scoorde vaker in zijn eerste dertig duels voor de club uit Manchester.