WedstrijdverslagManchester United-Atletico Madrid 15/03/2022 8pm

CHAMPIONS LEAGUE  AT OLD TRAFFORD:Atletico doorprikt Champions League-droom van Manchester United

Uitgerekend in the Theatre of Dreams is een einde gekomen aan de Champions League-droom van Manchester United. Renan Lodi kopte Atletico Madrid naar de kwartfinales van het kampioenenbal. Cristiano Ronaldo, afgelopen weekend nog de held met een hattrick bij ManU, had geen antwoord meer.
Manchester United - Atlético Madrid in een notendop:

Sleutelmoment: Zo'n zeven minuten na het afgekeurde doelpunt van Joao Felix was het dan toch raak voor Atlético. Renan Lodi kopte een voorzet aan de 2e paal fraai binnen. Bij Manchester United hadden ze echter een voorafgaande fout op Elanga gezien. Scheidsrechter Slavko Vincic zag er geen overtreding in.Man van de match: Elke doelman is tevreden met een clean sheet. Dat is ook niet anders voor Jan Oblak. De Sloveense doelman van Atlético Madrid moest enkele keren de mouwen opstropen. Hij deed dat telkens met bravoure. Dat is meteen ook de sterkte van dit Atlético: de organisatie.Opvallend: Voor de 4e keer op rij sneuvelt Manchester United in de knock-outfase van de Champions League na een gelijkspel in de heenwedstrijd. Na kwelduivels Real Madrid (2012-2013), Bayern München (2013-2014) en Sevilla (2017-2018), voegt nu Atlético Madrid zich toe aan het rijtje.

Organisatie Atlético staat als een huis

Yannick Carrasco was er vanavond niet bij op Old Trafford. De Rode Duivel zat zijn 2e van 3 schorsingsdagen uit. Wel van de partij: Cristiano Ronaldo. CR7 zakte met een voetbalzak vol zelfvertrouwen af naar zijn Theatre of Dreams.We kregen een terugwedstrijd op het scherp van de snee op ons bord. Veel strijd, maar weinig kansen. Vooral de organisatie van Atlético Madrid stond als een huis.De Gea pakte eerst uit met een prima parade, maar moest zich toch gewonnen geven na een intikker van Joao Felix. Ware het niet dat de man van de assist, Llorente, buitenspel stond.

Cristiano Ronaldo verlaat het Europese toneel

Niet veel later was het toch raak. Na een tegenaanval slingerde Griezmann het leer voor doel. Aan de 2e paal werd Renan Lodi uit het oog verloren en die kopte goed binnen.Manchester United stond voor een aartsmoeilijke queeste: het blok van Los Colchoneros ontmantelen. Ralf Rangnick gooide dan ook al zijn troeven nog op tafel.Pogba, Matic, Rashford, Cavani of Mata. Ook de invallers konden het slot op de deur (genaamd Jan Oblak) niet ontgrendelen. Zelfs Cristiano Ronaldo beet zijn tanden stuk op het Madrileense geheel.Zo verlaat CR7 met zijn Manchester United het Europese toneel. Diego Simeone heeft wel een vervolg op het kampioenenbal in het verschiet.

Voormalig speler bikkelhard voor Manchester United na uitschakeling: "Zelfs met Mbappé en Haaland winnen ze de Premier League niet"

Manchester United ligt uit de Champions League. United verloor, na het gelijkspel in Spanje, in eigen huis met 0-1 van Atletico Madrid. De Red Devils speeden nauwelijks iets klaar en stevenen alweer af op een seizoen zonder hoofdprijs.Ex-speler Rio Ferdinand was na afloop spijkerhard voor Manchester United. Op BT Sports spaarde hij de kritiek op zijn ex-club niet. "Zelfs al ze komende zomer Mbappé en Haaland inlijven, dan nog zal United volgend seizoen de Premier League niet winnen. Ze hebben nu toch ook Ronaldo en Varane, twee ervaren spelers én winnaars?!"Belangrijker dan wie komt, is de cultuur binnen de club die dringend moet veranderen. Het is tijd om helemaal opnieuw te beginnen bouwen. United is ziek! Toen Alex Ferguson stopte, dacht iedereen dat het succes van Manchester United tot stand kwam door zijn spelers."Maar je hebt iemand nodig om de koers te bepalen. Naar die persoon is het al jaren zoeken. En ik garandeer: dit gaat nog enkele jaren blijven duren. Ik zal al blij zijn als ze binnen drie à vier seizoenen weer meestrijden voor de titel", besluit Ferdinand.