WedstrijdverslagManchester United-Brighton

PREMIERSHIP AT OLD TRAFFORD  SUNDAY 04/04/2021 AT 19.30 PM LOCAL TIME:Manchester United laat op gang tegen Brightonµ

Manchester United heeft de achterstand op koploper Manchester City niet verder laten oplopen. De nummer 2 van de ranglijst versloeg op eigen veld Brighton & Hove Albion met 2-1. De overwinning kwam moeizaam tot stand. Pas in het laatste half uur kwam de score van ManUnited op gang.Namens de bezoekers opende Danny Welbeck (ex-United) in de 13e minuut van dichtbij de score. ManUnited produceerde in de eerste helft niet één doelgericht schot. Na de rust bracht Marcus Rashford de gelijkmaker op zijn naam op aangeven van Bruno Fernandes. In de 83e minuut bezorgde Mason Greenwood de thuisclub de winst.

Anthony Martial

Middenvelder Donny van de Beek viel bij United in de slotfase in. Verdediger Joël Veltman speelde de hele wedstrijd bij Brighton en ploeggenoot Davy Pröpper bleef op de bank.Trainer Ole Gunnar Solskjaer van ManUnited kon tegen Brighton niet beschikken over onder anderen Anthony Martial. De Franse aanvaller keerde met een knieblessure terug van de interlandperiode bij het nationale team. Volgens Solskjaer ziet de kwetsuur er niet best uit en is de kans aanwezig dat Martial dit seizoen in de Premier League niet meer in actie komt.

Tiener Greenwood redder in nood voor Manchester United

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjaer had eerder dit weekend mooie woorden gesproken over Donny van de Beek. Het veranderde niets aan de rol van de Oranje-international, die voor het duel met Brighton gewoon op de bank begon.De middenvelder had David De Gea naast zich zitten. De Spaanse goalie, die in verband wordt gebracht met een vertrek, was gepasseerd ten faveure van Dean Henderson. De Engelse doelman kon niet voorkomen dat Brighton na 45 minuten met een 0-1 voorsprong ging rusten.Uitgerekend Danny Welbeck, kind van Manchester United, had na dertien minuten de score geopend namens de gasten. In twee keer kopte hij de bal langs Henderson. Het was voor het eerst sinds maart 1983 dat The Seagulls op Old Trafford op voorsprong kwamen. Toen werd het uiteindelijk 1-1.Man Utd kon in de eerste helft niets tegenover dat doelpunt stellen. Voor het eerst sinds augustus 2019 kon voor de thuisploeg op Old Trafford geen enkel schot op het doel worden genoteerd.In de 52ste minuut was er een eerste teken van leven van de thuisploeg. De poging van Marcus Rashford miste het venijn om doeltreffend te zijn. Na ruim een uur was het wel raak voor de aanvaller, die na voorbereidend werk van Bruno Fernandes de bal in het doel van Brighton schoof.

Het doelpunt inspireerde United tot meer aanvalsdrang. Brighton, waar Joël Veltman in de basis en Davy Pröpper op de bank begon, zag uiteindelijk het punt door de vingers glippen. De net ingevallen Van de Beek stond er met zijn neus bovenop toen Mason Greenwood in de 85ste minuut zich met een rake kopbal tot matchwinner kroonde. Voor de negentienjarige was het zijn twaalfde Premier League-treffer namens United. Alleen Wayne Rooney (15x) en Marcus Rashford (13x) scoorden als tieners vaker voor The Mancunians.