WedstrijdverslagManchester United-Burnley

SUN 18 Apr 2021Premier League 16.00 pm local time:Assist jarige Donny van de Beek bij zege Manchester United

In de Engelse Premier League heeft nummer twee Manchester United moeizaam gewonnen van laagvlieger Burnley. Mede dankzij een assist van Donny van de Beek eindigde het duel op Old Trafford eindigde in 3-1 na een ruststand van 0-0.Mason Greenwood was de gevierde man bij de thuisclub. De 19-jarige spits bracht de eerste twee treffers van zijn ploeg op zijn naam. Zijn tweede doelpunt viel in de 84e minuut.Mason Greenwood was de gevierde man bij de thuisclub. De 19-jarige spits bracht de eerste twee treffers van zijn ploeg op zijn naam. Zijn tweede doelpunt viel in de 84e minuut.Invaller Edinson Cavani besliste het duel in de extra tijd. De assist kwam op naam van de jarige Van de Beek (24). De Ajacied mocht in de 84e minuut invallen.

Greenwood en Cavani trekken Manchester United over de streep tegen Burnley

Op speeldag 32 in Engeland heeft Manchester United geen punten laten liggen tegen Burnley. De nummer 2 in de stand kon wel pas in het slot afstand nemen van de bezoekers, dankzij een sterke Greenwood en supersub Cavani.United is dit seizoen op weg naar de tweede plek in de Premier League. Tegen staartploeg Burnley konden The Red Devils opnieuw een stap zetten in de goede richting en eerste achtervolger Leicester op (ruime) afstand houden.United was ook de betere ploeg tegen Burnley, maar kon in een fletse eerste helft nog niet het verschil maken. Vlak na de pauze kwam de openingsgoal er wel. Fernandes liet een voorzet van Rashford goed lopen en Greenwood kon niet meer missen: 1-0.De voorsprong van United was echter maar van korte duur, want amper 2 minuten later hing Tarkowski al opnieuw de bordjes in evenwicht. United moest opnieuw aan de bak, maar leek zijn tanden stuk te bijten op de bezoekers.Tot 6 minuten Greenwood opnieuw zijn moment gekomen zag. De chouchou van Old Trafford bracht met zijn tweede van de avond United opnieuw op voorsprong. Diep in de extra tijd zorgde invaller Cavani nog voor de geruststellende 3-1.