WedstrijdverslagManchester United-Chelsea 28/04/2022

Ronaldo scoort tegen Chelsea, maar beseft dat zelfs Europa League onzeker is

Manchester United heeft alweer een slechte zaak gedaan in de strijd om de Engelse tickets voor Europees voetbal. United speelde thuis gelijk tegen Chelsea. Zo krijgen West Ham en Wolverhampton de kans om United bij te benen in de stand. Bij Chelsea begon Romelu Lukaku op de bank. Hij kreeg 20 minuten speeltijd.De eerste helft bracht weinig spektakel. Voor doelpunten moest het Theatre of Dreams een uur wachten. Alonso knalde een volley heerlijk in de verste hoek De voorsprong voor de bezoekers uit Londen was van erg korte duur. Wie anders dan Cristiano Ronaldo maakte gelijk  Opvallend: het eerste doelpunt in de Premier League van CR7 tegen Chelsea.Ronaldo is ook de eerste speler van United die kan scoren in vijf opeenvolgende Premier League-duels sinds Robin van Persie in april 2013. Negen jaar geleden metandere woorden.Maar de United-fans waren er niets mee. Chelsea verdiende eigenlijk de zege en zelfs met een punt krijgt United in de stand extra concurrentie voor plek zes.Romelu Lukaku kreeg 20 minuten om nog iets te forceren bij de bezoekers, maar dat lukte niet meer.

Kritiek op Romelu Lukaku ook na duel met ex-ploeg Manchester United erg fors

De bijdrage van Romelu Lukaku tegen zijn ex-ploeg Manchester United bleef beperkt tot een invalbeurt van twintig minuten en daarin kon de Rode Duivel niet veel laten zien.Bij Sky Sports waren de analisten van dienst opnieuw opvallend hard voor Big Rom. Zo wordt hij veel meer dan enkel een fysiek probleem toegedicht.Hij viel in tegen United waar hij zelf nog een speler was, je zou dus denken dat hij er zijn kwaliteiten wil laten zien", stelt Roy Keane bij Sky Sports. "Maar toen hij inviel kuierde hij weer maar wat, totaal geen vastberadenheid om te scoren."