WedstrijdverslagManchester United-Everton

Manchester United laat opnieuw punten liggen in de Premier League

Manchester United heeft opnieuw dure punten laten liggen in de Premier League. Exact een week na de 0-1 thuisnederlaag tegen Aston Villa kwam het team van manager Ole Gunnar Solskjaer ook tegen Everton niet tot winst. Het duel op Old Trafford eindigde in 1-1. Beide teams houden elkaar zodoende ook op de ranglijst in evenwicht: veertien punten uit zeven duels. Liverpool heeft eveneens veertien punten en speelt zondag voor eigen publiek tegen titelverdediger Manchester City, dat een punt minder heeft dan de drie clubs.De start van Manchester United, waar Donny van de Beek negentig minuten op de bank bleef, aan de wedstrijd mocht er zijn: een kopbal van Anthony Martial ging naast en een inzet van Edinson Cavani werd uitstekend gekeerd door doelman Jordan Pickford. Everton liet in de eerste 45 minuten een goede indruk achter. Het team van Rafael Benitez oogde gevaarlijk op de momenten dat de aanval werd gezocht. Na ruim een half uur spelen was Demarai Gray het eindstation van een snelle counter, na een verloren bal van Bruno Fernandes, maar David de Gea had een goede redding in huis.

Hoewel de ploeg van Solskjaer niet groots speelde, slaagde men er grotendeels in om Everton van zich af te houden en enkele minuten voor de pauze op 1-0 te komen. Bruno Fernandes ontving een goede pass van Mason Greenwood en zag Martial aan de linkerkant opstormen. De Fransman schoot de bal in een keer hard en hoog achter Pickford: 1-0. Fernandes was zodoende alweer voor de 50e keer in 58 Premier League-wedstrijd bij een goal betrokken: 20 assists, 30 doelpunten. Alleen Andy Cole (43), Alan Shearer (54) en Eric Cantona (54) hadden ooit minder wedstrijden nodig om tot dat aantal te komen.Na nog geen uur spelen koos Solskjaer voor een dubbele wissel in de jacht op een belangrijk tweede doelpunt. De licht aangeslagen Martial maakte plaats voor Jadon Sancho en Cristiano Ronaldo schreef als vervanger van Cavani zijn tweehonderdste duel in de Premier League achter zijn naam. Het was echter Everton dat enkele minuten later het scorebord in beweging kreeg. Gray speelde Fred tot tweemaal zoek aan de linkerkant, waarna Abdoulaye Doucouré de bal bij Andros Townsend bezorgde. Met een droog en laag schot in de linkerhoek zorgde hij voor de 1-1 en vervolgens vierde hij het doelpunt ook nog eens op de ‘Cristiano Ronaldo-manier’, vlak voor het bomvolle uitvak met Everton-fans.De entree van Paul Pogba voor Fred, twintig minuten voor tijd, was de laatste troef van Solskjaer, die echter zag dat zijn ploeg, na halve kansen voor Ronaldo en Pogba, dankzij de VAR aan een nederlaag ontsnapte. Tom Davies gaf de bal aan Yerry Mina, die de 1-2 voor Everton binnenschoot, maar de VAR constateerde nipt buitenspel. In het Champions League-duel met Villarreal was het Ronaldo die in extremis voor de overwinning zorgde, maar een dergelijk mirakel bleef zaterdag uit.

Manchester United en Everton in evenwicht:Ronaldo kan United niet aan winst helpen

Manchester United had eerder op de dag verzuimd de koppositie te grijpen, doordat het tegen concurrent Everton op 1-1 bleef steken. Anthony Martial zette de ploeg van Ole Gunnar Solskjær op eigen veld nog wel op voorsprong, maar Andros Townsend trok de stand weer gelijk.United won midweeks met hangen en wurgen in de Champions League van Villarreal. Cristiano Ronaldo maakte in de 95ste minuut de winnende voor United, maar de Portugese superster mocht net als Paul Pogba, Jadon Sancho en Donny van de Beek tegen Everton op de bank beginnen.Daardoor kreeg Martial weer eens de kans om zich te bewijzen en dat vertrouwen betaalde hij terug met een doelpunt vlak voor rust. De Fransman schoot de bal na een schitterende aanname en assist van Bruno Fernandes hard achter doelman Jordan Pickford, die even daarvoor nog knap redde op een kopbal van Edinson Cavani.Everton deed niet onder voor een matig United en kwam na ruim een uur spelen verdiend weer langszij. Townsend was het eindstation van een uitstekende uitbraak en liet doelman David de Gea kansloos.Ronaldo en Jadon Sancho waren er toen al ingekomen voor Edinson Cavani en doelpuntenmaker Martial. Het lukte de twee invallers niet om de wedstrijd naar zich toe te trekken.In de slotfase ontsnapte Manchester United nog aan een nederlaag. Invaller Tom Davies was oog in oog met De Gea niet zelfzuchtig en legde de bal af op Yerry Mina. Die bleef echter niet genoeg achter de bal, waardoor de scheidsrechter het doelpunt terecht wegens buitenspel afkeurde.