WedstrijdverslagManchester United-Fulham

Donny van de Beek viel in de slotfase in bij Manchester United. Kenny Tete deed dat bij de bezoekers. In het stadion van Manchester United zaten voor het eerst sinds ruim een jaar ruim 10.000 fans. ManUnited haalde uit de laatste drie thuiswedstrijden slechts één punt. Daardoor is het team van Solskjaer nog steeds niet helemaal zeker van de tweede plek achter kampioen Manchester City.

Cavani opende na een kwartier de score voor de thuisclub met een schitterend doelpunt. De international van Uruguay zag keeper Alphonse Aréola te ver voor zijn doel staan en klopte de Fransman met een bekeken schot van grote afstand: 1-0. Het was de tiende competitietreffer voor de 34-jarige aanvaller, die ook volgend seizoen voor ManUnited uitkomt. De circa 10.000 fans op Old Trafford gaven Cavani voor zijn trefzekere uithaal een staande ovatie.ManUnited verzuimde nadien de voorsprong uit te bouwen. Een kwartier voor tijd kwam Fulham verrassend op gelijke hoogte via een treffer van Joe Bryan. Manchester United sluit zondag de Engelse competitie af met een uitwedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers. Op 26 mei wacht de finale in de Europa League tegen het Spaanse Villarreal.

Tienduizend fans op Old Trafford zien wereldgoal Cavani

De tienduizend fans bij Manchester United-Fulham zagen een van de mooiste goals van het seizoen. Cavani ontving de bal na een fraai hakje van Bruno Fernandes net op de helft van Fulham en de spits scoorde met een fenomenale lob van ruim 40 meter over keeper Alphonse Aréola, die even buiten zijn doelgebied stond.De tiende competitietreffer van de 34-jarige Cavani, die vorige week zijn contract bij United met een jaar verlengde, was niet genoeg voor de zege. Joe Bryan tekende een kwartier voor tijd met zijn hoofd voor de 1-1. Het was de eerste Premier League-goal voor de 27-jarige verdediger.Donny van de Beek viel drie minuten voor tijd in voor Cavani. United is door de remise nog niet helemaal zeker van de tweede plek

Werelddoelpunt: Cavani maakt fans gek met schitterende lob van ruim 30 meter

Wat. Een. Doelpunt! Edinson Cavani krijgt het publiek op Old Trafford al na een kwartier op de banken met een fabelachtige goal. De Uruguayaanse spits krijgt de bal op ruim dertig meter van het doel aangespeeld en besluit vervolgens de uitgekomen doelman te kijk te zetten met een lob. Heerlijk werk van El Matador!Manchester United mag voor het eerst sinds lange tijd weer fans verwelkomen en die worden meteen verwend. The Mancunians, waar Donny van de Beek op de bank zit, spelen om plaats twee in handen te houden.

Manchester United geeft het weg na wereldgoal van Edinson Cavani

Manchester United heeft voor het derde thuisduel op rij in de Premier League niet kunnen winnen. Het team van manager Ole Gunnar Solskjaer moest dinsdagavond genoegen nemen met een gelijkspel tegen het gedegradeerde Fulham: 1-1. Het hoogtepunt van de wedstrijd was zonder meer de voortreffelijke treffer van Edinson Cavani in de eerste helft. Voor Manchester United staat naast de eer ook nog de tweede plek op het spel. Leicester City heeft vijf punten minder, maar ook een wedstrijd minder dan the Mancunians.Een briljant doelpunt van Cavani gaf de doorslag in de eerste helft op Old Trafford, waar tienduizend voetballiefhebbers zaten. Manchester United domineerde in de eerste helft en na een kwartier spelen werd het duel op schitterende wijze uit evenwicht gebracht. Na een bal van David de Gea richting Bruno Fernandes raakte de Portugees het leer nog zeer subtiel aan, waardoor Cavani de vrije doortocht had richting het doel van Alphonse Aréola. De spits schoot de bal echter verrassend vanaf ruim dertig meter met veel gevoel over de keeper heen.

Solskjaer keek tevreden toe hoe zijn team, zeker na de thuisnederlagen tegen Liverpool en Leicester City, in aanvallend opzicht voor gevaar zorgde, al werd de voordelige marge niet uitgebreid. De beste kans was voor Fernandes, die zag hoe Aréola zijn inzet van richting veranderde. Fulham kreeg mogelijkheden via Fabio Carvalho en Zambo Anguissa, maar mocht ook blij zijn dat Manchester United niet meer deed met de onzorgvuldigheid van the Cottagers achterin.In de tweede helft had Fulham meer balbezit, maar het team van Scott Parker had moeite om voorbij de middenvelders van Manchester United te komen. De beste kansen bleven voor de thuisploeg: een vrije trap van Fernandes ging maar net naast en Aréola redde goed op een schot van Mason Greenwood. Na een uur spelen was Fulham dicht bij de 1-1 toen De Gea een inzet van Ademola Lookman tegen de paal tikte en daarna de rebound van Carvalho keerde. Fernandes en Greenwood faalden daarna eveneens in de afwerking.Fulham kwam een kwartier voor tijd mede dankzij een onachtzaam moment in de defensie van Manchester United op 1-1. Na een uitstekende voorzet van Bobby De Cordova-Reid vanaf de rechterkant werd Joe Bryan bij de verste paal over het hoofd gezien, waarna De Gea geen antwoord had op zijn kopbal. Dat was ook de eindstand in Manchester, waar Donny van de Beek enkele minuten voor tijd inviel voor Cavani en Kenny Tete even later de plek van Lookman innam.