WedstrijdverslagManchester United-Granada

THU 15 Apr 2021Europa League - Quarter-Final - 2nd Leg

Granada heeft Manchester United niet uit de halve finales van de Europa League kunnen houden. De Spaanse surprise verloor na de heenmatch ook de tweede ontmoeting. Op Old Trafford werd het weliswaar opnieuw "slechts" 2-0.

Na de 0-2 in Spanje had Manchester United al min of meer zijn schaapjes op het droge, een snelle volley van Edinson Cavani nam de eventuele resterende twijfels onmiddellijk weg.Het vroege openingsdoelpunt lanceerde United geenszins, want het presteerde opnieuw vrij bescheiden tegen Granada. Pas in de extra tijd werd de marge nog wat ruimer na een owngoal van Vallejo.De Europa League-eindwinnaar van 2017 neemt het nu op tegen AS Roma. In die editie van 4 jaar geleden klopte het Ajax in de finale, maar een heruitgave komt er dus niet.

DEEL 2

Het heenduel in Spanje was vorige week al geëindigd in een 0-2 zege voor Manchester United. Domper op die feestvreugde was het feit dat Harry Maguire, Luke Shaw én Scott McTominay in dat duel geel kregen, en dus geschorst waren voor de return van donderdagavond. Hoewel er met laatstgenoemde dus een middenvelder ontbrak, moest Van de Beek (zoals zo vaak dit seizoen) op de bank beginnen van manager Ole Gunnar Solskjaer.Voorin waren er wél basisplaatsen voor Edinson Cavani en Mason Greenwood, die afgelopen weekend samen goed waren voor de 1-3 competitiezege bij Tottenham Hotspur. Ook donderdagavond was de Uruguayaanse goalgetter belangrijk, hij nam vroeg de openingsgoal voor zijn rekening. Al na vijf minuten ramde Cavani de bal op de volley binnen voor 1-0, waarmee hij aan alle onzekerheid een einde maakte, voor zover die er na vorige week nog was.Dat was ook de ruststand, waarna Van de Beek (die in Granada maar vijf minuutjes mocht meedoen) halverwege binnen de lijnen kwam voor Paul Pogba. De ex-Ajacied kon zich in de tweede helft niet onderscheiden. In de slotminuut werd het uiteindelijk nog wel 2-0, door een eigen goal van Jesús Vallejo.Zodoende staat Man United in de halve finale, en maakt het dus nog altijd kans op de Europa League-eindzege. In 2017 won de ploeg het toernooi voor het eerst, door in de finale met 2-0 te winnen van Ajax. De halve eindstrijd van dit seizoen had een herhaling van dat duel kunnen worden, maar de Amsterdammers werden uitgeschakeld door AS Roma.

Complimenten voor Manchester United-invaller Van de Beek

De Manchester Evening News vond het optreden van Van de Beek een ruime voldoende (6) en zag een 'briljante pass' van de Nederlander op Mason Greenwoud. Volgens het medium was de bal assistwaardig. The Daily Express kwam met zorgelijkere teksten en vraagt zich hardop af wanneer Van de Beek wél in de basis mag beginnen. Als het zelfs bij een vrijwel zeker beslist bekerduel al niet meer kan. 'Wat zal dit dan doen met het vertrouwen van Van de Beek richting het EK', vraagt het dagblad zich af.Manager Ole Gunnar Solskjær was tevreden over de inbreng van Van de Beek, al was Pogba in de eerste helft wel de uitblinker van de avond. "Maar Donny deed het goed", complimenteerde de Noor de Nederlander. "Hij had ook speeltijd nodig na zijn blessure. Maar Paul is natuurlijk één van de leiders op en buiten het veld."Dat Van de Beek wederom niet aan de aftrap stond, was een forse domper. De laatste maal dat dát wel gebeurde was op 23 maart toen hij in de kwartfinale tegen Leicester City in de FA Cup. Sindsdien miste hij ook enkele duels van The Red Devils vanwege en spierblessure, maar stond sinds zijn comeback nog altijd niet eenmaal in de basis. Vorige week in Granada mocht hij nog vijf minuten invallen en ditmaal kwam hij dus tot een helft speeltijd.