WedstrijdverslagManchester United-Liverpool

Manchester United liet spelers slapen in loges:Geen dutje in het spelershotel maar een bed in de loges voor de spelers van Manchester United voor aanvang van de topper tegen Liverpoo

De wedstrijd kende een tumultueuze aanloop. United en Liverpool zouden elkaar eigenlijk al op 2 mei treffen, maar toen werd het duel op het laatste moment uitgesteld vanwege supportersprotesten op en rond Old Trafford. Fans van Man Utd hadden het veld betreden, waardoor de veiligheid van spelers en medewerkers niet gegarandeerd kon worden. Doordat er op 13 mei werd ingehaald, speelde United in totaal vier wedstrijden in acht dagen.Het moest toch vooral voor Liverpool gebeuren, aangezien United al zeker is van een plek in de topvier en geen kampioen meer kan worden. The Reds strijden nog om een Champions League-ticket. De start op Old Trafford was echter niet best. Doelman Alisson Becker kwam al goed weg nadat hij de bal zomaar inleverde bij Edinson Cavani, maar moest na tien minuten alsnog vissen. Aaron Wan-Bissaka bereikte in de zestien Bruno Fernandes, die zijn schot met de buitenkant van zijn voet via verdediger Nathaniel Phillips in het doel zag belanden: 1-0.

Liverpool dacht na 25 minuten een penalty te krijgen om zo de stand weer gelijk te trekken, maar dat ging niet door. Scheidsrechter Michael Oliver zag een overtreding van Eric Bailly op Phillips. Na het zien van de beelden kwam de arbiter echter terug op die beslissing. Phillips had kort daarna alsnog een rol in de gelijkmaker. Zijn poging van dichtbij belandde via Diogo Jota in het doel. Op slag van rust werd de comeback compleet gemaakt. Trent Alexander-Arnold sneed een vrije trap goed aan en Roberto Firmino kopte raak bij de tweede paal: 1-2.Voor Firmino was het zijn eerste goal sinds 28 januari tegen Tottenham Hotspur. De Braziliaan prikte er kort na rust ook meteen een tweede treffer bij. Het ging bij United helemaal mis achterin. Fred en Luke Shaw leverden de bal kort na elkaar in. Doelman Dean Henderson liet een schot van Alexander-Arnold los, maar was kansloos op de rebound van Firmino. Liverpool liet het daarna na om de score te verdubbelen. Jota schampte de paal met een schot, terwijl Alexander-Arnold stuitte op Henderson.De gemiste kansen kwamen Liverpool nog duur te staan, want Man Utd bracht de spanning halverwege de tweede helft terug. Fernandes bereikte Cavani op het middenveld en de spits die deze week zijn contract verlengde stak Marcus Rashford weg met een goede steekpass. De aanvaller maakte er vervolgens koeltjes 2-3 van. Het bleef tot het einde spannend, tot Liverpool er in de laatste minuut van de officiële speeltijd 2-4 van maakte. Salah zorgde uit de counter voor de beslissing in Manchester.

DEEL 2

UNITED, dat twee dagen door een nederlaag tegen Leicester City de stadgenoot kampioen zagen worden, begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Bruno Fernandes prikte al na tien minuten raak en dat bood de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer, die Donny van de Beek op de bank liet en ook niet het veld in stuurde, vertrouwen.Toch wist Liverpool de rug te rechten. The Reds strijden nog voor Champions League-kwalificatie, hadden een zege keihard nodig en uitten dat ook met hun agressieve spel. In de tien minuten voor rust leverde dat twee doelpunten op: Diogo Jota scoorde met een hakje en Roberto Firmino nam de 1-2 voor zijn rekening.De Braziliaanse spits sloeg vlak na rust meteen weer toe (1-3) en liet United hun korte dip flink bezuren. Het enige wat The Mancunians in de fase na die goal konden doen, was in de wedstrijd blijven en dat lukte. Stiekem bleef er de hoop op die aansluitingstreffer en ruim twintig minuten voor tijd was het Marcus Rashford die zijn ploeg weer uitzicht bood op een resultaat.In de zenuwachtige laatste twintig minuten, waarin United op zoek ging naar de gelijkmaker, hielden The Reds het hoofd koel en maakte Mo Salah er zelfs nog 2-4 van.