WedstrijdverslagManchester United-Manchester City

DERBY TIME AT OLD TRAFFORD Tandeloos Manchester United verliest ook kansloos van Manchester City

Manchester United is na de zege op Tottenham Hotspur en ontsnapping bij Atalanta Bergamo weer tegen een nieuwe domper aangelopen. Manchester City was op Old Trafford veel te sterk, al bleef de schade uiteindelijk beperkt: 0-2.De baan van United-manager Ole Gunnar Solskjaer hangt al weken aan een zijden draadje. Het leek einde verhaal na de 1-5 nederlaag tegen Liverpool, maar toch mocht hij blijven. Daarna volgde een knappe overwinning op Tottenham en werd er in de slotminuut gelijkgespeeld bij Atalanta Bergamo in de Champions League.De supporters van Manchester United zagen de bui al hangen toen Manchester City al vroeg op voorsprong kwam door een eigen goal van Eric Bailly, die doelman David De Gea ongelukkig passeerde. Diezelfde De Gea voorkwam vervolgens dat City een grotere voorsprong nam. Meerdere keren voorkwam hij een tegengoal, maar voor rust moest hij toch weer een keer vissen. Een lange bal werd door Luke Shaw niet goed ingeschat, waarna Bernardo Silva de bal op acrobatische wijze achter De Gea, die er niet goed uitzag, werkte. Het knullige Manchester United maakte geen schijn van kans.Het leek erop dat het voor United een kwestie was van de schade beperken in de tweede helft. De supporters op Old Trafford begonnen te klappen toen Donny van de Beek na 54 minuten mocht warmlopen van Solskjaer, dat was voor hen het enige om blij van te worden. Van opwinding was in de tweede helft amper sprake. City was niet gevaarlijk meer, maar meer omdat het realiseerde dat de buit al binnen was. United kon geen vuist maken.

Keane haalt snoeihard uit naar Manchester United: "Ik geef het op"

Clubicoon Roy Keane heeft na de wedstrijd tegen Manchester City snoeihard uitgehaald naar Manchester United. Zijn ploeg werd op Old Trafford zoekgetikt.In de rust liet Keane al weinig over van Manchester United. "Dit zijn internationale topspelers. Ik snap niet hoe je zo kunt verdedigen. Ik geef het op. Manchester United is het hele seizoen al zo. Het zijn er nu nog maar twee. Als United niets doet, komen er nog vier of vijf tegengoals bij", zei hij bij Sky Sports.Er wordt niet genoeg drukgezet. Je moet je realiseren dat het bijna rust is, dat je aan een zijden draadje hangt, je moet in de wedstrijd blijven. Het is net als een bokswedstrijd: blijf in de wedstrijd. Kijk naar Shaw en De Gea, welke kans heb je in deze wedstrijd? Ik vervloek deze spelers al jaren. Toen ik hierheen reed, dacht ik: Manchester City, oké, maar Manchester United heeft een kans, ze spelen thuis...", aldus Keane.Na afloop was de koek nog niet op voor Keane. "Het waren mannen tegen jongetjes. Manchester United is zo vreselijk slecht, ongelooflijk. Foden zegt dat Old Trafford een lastige plek is om te spelen, maar dat is niet zo."

'Manchester United-leiding houdt ook na nieuwe nederlaag vertrouwen in Solskjaer'

Ole Gunnar Solskjaer blijft ook na de nederlaag tegen stadsgenoot Manchester City de manager van Manchester United. Dat meldt Sky Sports maandagmiddag. De United-leiding heeft nog geen plannen om Solskjaer op straat te zetten.n twee weken tijd leed United pijnlijke nederlagen tegen rivalen Liverpool (0-5) en Manchester City (0-2), waardoor de druk op de Noorse manager erg hoog is. Desondanks ziet de clubleiding van The Red Devils op dit moment geen reden om Solskjaer te ontslaan, stelt Sky Sports. Zoals het er nu naar uitziet, zal de oud-spits na de interlandperiode dan ook nog steeds voor de groep staan bij United.Momenteel bezet de ploeg van Solskjaer de zesde plek in de Premier League. Na de interlands wacht een ontmoeting met Watford voor Manchester United. Een halve week later staat een uitduel bij Villarreal op het programma in de Champions League. Die wedstrijd is cruciaal voor United, aangezien de spanning nog volledig aanwezig is in Groep F van het miljardenbal.