FR
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians
Flanders Mancunians

wedstrijdverslagen

Terug naar overzicht

WedstrijdverslagManchester United-Norwich 16/04/2022 3 pm

Flanders Mancunians

 Hattrick-hero Cristiano Ronaldo schiet United voorbij rode lantaarn Norwich 

Cristiano Ronaldo kroonde zich vandaag nog eens tot koning van de hattricks. De Portugees behoedde zijn Manchester United zo voor duur puntenverlies tegen Norwich City, de laatste in de Premier League-stand.Wat een walk in the park moest worden voor Manchester United, werd een heuse nagelbijter. De troepen van Ralf Ragnick moesten vandaag opnieuw terugvallen op het torinstinct van hun veelbesproken nummer 7, Cristiano Ronaldo, om voorbij Norwich City te geraken.Ronaldo zorgde op het half uur al voor een comfortabele 2-0-voorsprong voor de roodhemden. Eerst kreeg hij de 1-0 op een dienblaadje van de jeugdige Anthony Elanga, vervolgens torende hij boven alles en iedereen uit om de 2-0 binnen te koppen.Maar zich in de voet schieten, lijkt stilaan het handelsmerk te worden van United dit seizoen. Doelpunten van de cultspits Teemu Pukki en Keiran Dowell brachten Norwich opnieuw langszij.Gelukkig had Ronaldo de smaak ferm te pakken vandaag. In minuut 75 schaarde hij zich dan ook ostentatief achter een vrije trap. De laatste tijd geraakten zijn stilstaande fases amper over de muur. Maar Ronaldo onderschatten draait zelden goed uit.Als vanouds verstuurde de Portugees nog eens een loeiharde pegel naar de verste hoek. Tim Krul raakte de bal nog met zijn vingertoppen, maar de kanonskogel van richting doen veranderen, lukte niet.Siuuuuuuu", weergalmde door Old Trafford. Ronaldo werd weer (even?) volledig in de armen gesloten door het thuispubliek.

Wat moet Manchester United aanvangen met Cristiano Ronaldo? Ook Rangnick durft niets zeggen: "Is voer voor nieuwe coach"Zaterdagmiddag rolde de 'SIU' opnieuw van de tribunes op Old Trafford nadat Cristiano Ronaldo een hattrick scoorde tegen Norwich City en zo in z'n eentje ManU naar een 3-2 overwinning loodste.

Maar ondanks de 60e hattrick uit de carrière van de Portugese superster buigen ze zich in Engeland toch over de situatie van Ronaldo op Old Trafford. Hoewel het huwelijk tussen de twee oude geliefdes goed begonnen aan een nieuw huwelijk is het verder vaker kommer en kwel geweest.Ronaldo haalt vaker niet dan wel het gewenste niveau en lijkt opnieuw naar de uitgang te moeten. Maar, hij heeft nog tot medio 2023 een contract.Ook Ralf Rangnick, de Duitse tussenpaus op de bank bij United, wil zich niet wagen aan een uitspraak omtrent de toekomst van Ronaldo om zeker geen bruggen op te blazen: "Dat is uiteindelijk niet mijn beslissing. De volgende trainer van United zal deze beslissing moeten nemen in samenspraak met het bestuur. Al liet hij vandaag toch weer zien hoe beslissend hij kan zijn", klinkt het

Hattrickheld Cristiano Ronaldo bezorgt Manchester United de drie punten tegen rode lantaarn Norwich City

Cristiano Ronaldo heeft zich nog eens van zijn beste kant laten zien. De Portugees bezorgde Manchester United eigenhandig de drie punten na een hattrick tegen rode lantaarn Norwich City. United klimt zo voorlopig naar de vijfde plek in de stand.Het rommelt al enkele maanden bij Manchester Untited. Tegen rode lantaarn Norwich City wou het dan ook zeker geen steek laten vallen. Op papier geen al te moeilijk opgave. In de praktijk leek dat in eerste instantie ook niet het geval. Cristiano Ronaldo nam zijn team op sleeptouw en zorgde na een half uur al eigenhandig voor de 2-0 voorsprong.Wedstrijd gespeeld, zou je denken. Maar niets was minder waar. Norwich kreeg net voor het rustsignaal terug wat moet nadat Kieran Dowell voor de aansluitingstreffer zorgde. Na de rust leek Norwich zelfs nog aanspraak te maken op meer. Pukki bracht zijn team langszij.Een nieuw puntenverlies leek zo in de maak voor de troepen van Ralf Rangnick tot Cristiano Ronaldo zich nog eens van zijn beste kant liet zien. De Portugese superster kreeg een vrije trap op een mooie plek. Ronaldo zette zich achter de bal en liet doelman Tim Krul kansloos met een schitterende knal. Meteen goed voor zijn 50e hattrick op clubniveau.Dankzij de zege klimt Manchester United voorlopig naar de vijfde plek in het klassement op drie punten van nummer vier Tottenham.