WedstrijdverslagManchester United-Roma

THU 29 Apr 2021Europa League - Semi-Final - 1st Leg

Edinson Cavani maakt nog maar eens indruk bij Manchester United, maar blijft hij wel? "Hij weet dat ik hem nog een jaar bij ons wil hebben""Manchester United staat al met anderhalf been in de finale van de Europa League. In de heenwedstrijd van de halve finales haalde de Engelse topclub uit met duidelijke 6-2 cijfers tegen AS Roma.Bruno Fernandes en Edinson Cavani waren donderdagavond de grote sterren bij Manchester United. Beide spelers waren goed voor twee doelpunten en twee assists in de 6-2 overwinning van de Engelse topclub tegen AS Roma.Alle fans van Manchester United zouden Cavani dan ook nog graag een jaar langer bij de Engelse topclub zien spelen, maar komt dat extra jaar er wel? Cavani werd de voorbije weken namelijk ook nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar de Boca JuniorsNa de wedstrijd tegen AS Roma was Ole Gunnar Solskjaer, de trainer van Manchester United, alvast duidelijk. "Hij weet dat ik hem nog een jaar bij ons wil hebben. Ervaren spelers staan er op de belangrijke momenten en dat heeft hij nog maar eens bewezen", aldus de Noor.

DEEL 2:Manchester United verpulvert AS Roma in halve finale Europa League (6-2)

Door een uitstekende tweede helft tegen AS Roma ligt Manchester United op koers om zich te plaatsen voor de finale van de Europa League. De Engelse topclub nam donderdagavond in de halve finale na rust ruim afstand van de Italianen: 6-2. Volgende week is de return in Rome.Al binnen tien minuten viel er voor de voetballiefhebber het nodige te genieten. De openingstreffer van United was een beauty. Paul Pogba schudde drie man van zich af en vond Edinson Cavani, die de bal meteen doortikte naar Bruno Fernandes. De Portugees klopte doelman Pau López vervolgens met een stiftje.Toch stond Roma halverwege op een 1-2 voorsprong. Lorenzo Pellegrini zorgde voor de gelijkmaker (een strafschop na hands van Pogba) en twintig minuten later kwam ook Edin Dzeko, voormalig speler van United-rivaal Manchester City, tot scoren.
United op stoom

Roma-coach Paulo Fonseca moest in de eerste helft al Jordan Veretout en Leonardo Spinazzola vervangen. Ook keeper López kon op advies van de clubarts niet meer verder.egen een gehavend Roma eiste Cavani na rust een hoofdrol voor zich op. Hij scoorde eerst met een fraaie krul en tekende vervolgens met een intikker voor de 3-2. Vijf minuten later werd de Uruguayaanse spits in het strafschopgebied neergelegd, waarna Fernandes vanaf elf meter de 4-2 binnenschoot.In de slotfase nam United met nog twee doelpunten alvast een voorschot op een finaleplaats. Pogba scoorde een kwartier voor tijd, waarna invaller Mason Greenwood de eindstand op 6-2 bepaalde.Bij United bleef Donny van de Beek de gehele wedstrijd op de bank. Rick Karsdorp deed bij Roma, dat in de kwartfinales Ajax had uitgeschakeld, juist negentig minuten mee.

Manchester United zet reuzenstap richting finale dankzij ruime zege tegen AS Rom

Manchester United heeft een stevige optie genomen op de finale van de Europa League. De Engelse grootmacht rekende op eigen veld in een sterke tweede helft af met AS Roma: 6-2.Voor een knotsgekke pot voetbal moest u vanavond op Old Trafford zijn. Manchester United keek er AS Roma in de ogen voor de heenmatch van de halve finales van de Europa League. De thuisploeg nam een flitsende start en zag die ook beloond: Bruno Fernandes werkte heerlijk voorbereidend werk van Paul Pogba al even knap af. Op dat moment liep Jordan Veretout er al niet meer tussen. De middenvelder was één van de drie spelers die Roma-coach Fonseca voor de pauze naar de kant moest halen.och trokken de Romeinen bij de rust het gelukkigst de kleedkamer in, want na een omgezette strafschop van Pellegrini en een doelpunt van Dzeko leidde Roma aan de pauze met 1-2. In de tweede helft moest Manchester United orde op zaken zetten en dat deed het ook. Cavani hees de Red Devils met twee spitsengoals - vooral de eerste was knap - weer op voorsprong. Roma kon in de tweede helft het tempo van Man United duidelijk niet aan en zag Bruno Fernandes, Pogba en Greenwood de score nog uitdiepen tot 6-2. De troepen van Solskjaer nemen zo een serieuze optie op de finale.