WedstrijdverslagManchester United-Sheffield United

PREMIERSHIP ACTION AT OLD TRAFFORD WEDNESDAY 27/01/2021  8.15 PM LOCAL TIME

Manchester United heeft verzuimd de koppositie in de Premier League te heroveren op stadgenoot City. Op Old Trafford bleek hekkensluiter Sheffield United met 2-1 te sterk. Het was de eerste zege van Sheffield op bezoek bij United sinds december 1973.Sheffield, dat vorig seizoen opzien baarde door als gepromoveerde club als negende te eindigen, staat dit seizoen stijf onderaan. Met vijf punten uit negentien duels leek de ploeg een gemakkelijke prooi voor United, dat zelf tweede staat op een punt van Manchester City.

Van de laatste vijf wedstrijden (twee in de FA Cup) wist Sheffield echter vier keer te winnen en ook tegen United werd de huid duur verkocht. Kean Bryan kopte Sheffield voor de rust al op voorsprong en United, dat Donny van de Beek zeven minuten voor tijd als invaller bracht, stelde daar bar weinig tegenoveVerdediger Harry Maguire leek na rust het tij te keren door met het hoofd voor de gelijkmaker te zorgen, maar Oliver Burke bracht Sheffield een kwartier voor tijd, ietwat gelukkig, weer aan de leiding.

United-keeper David de Gea schoof de bal in de voeten van tegenstander John Lundstram die op zijn beurt aanvaller Burke wist te vinden. Burke zag vervolgens zijn schot geblokt worden, maar knalde in de rebound via het been van Axel Tuanzebe alsnog raak.

DEEL 2

Sheffield United heeft voor dé stunt van dit seizoen in de Premier League gezorgd. De rode lantaarn in Engeland behaalde zijn 2e zege van het seizoen, zowaar op het veld van Manchester United. United moet door die nederlaag het stokje bovenaan doorgeven aan Manchester City.Wordt dit de avond waar ze bij Manchester United op het einde van het seizoen op terugkijken en zeggen: daar hebben we het laten liggen? United zal er in ieder geval niet op gerekend hebben om tegen Sheffield United, dat amper 5 punten wist te behalen in zijn eerste 19 matchen, onderuit te gaan.Frustratie voerde de boventoon bij United, eerst omdat ze vonden dat de wapperende De Gea gehinderd werd bij het openingsdoelpunt van Bryan en daarna omdat de gelijkmaker van Martial werd afgekeurd voor een voorafgaande fout van Maguire.Diezelfde Maguire zou na de rust zelf dan de 1-1 in doel buffelen, maar dat was niet het sein voor de ommekeer. Integendeel, Burke strafte getalm in de United-defensie af met een lage schuiver.United blijft door die nederlaag op de 2e plaats hangen, op 1 punt van Manchester City, dat bovendien een match minder heeft gespeeld.