WedstrijdverslagManchester United-West Ham United

The FA Cup - Fifth Round   AT OLD TRAFFORD  TUESDAY 09/02/2021 19.30 pm local time

Manchester United heeft met veel moeite de kwartfinales van de FA Cup gehaald. De nummer twee van de Premier League had een verlenging nodig om West Ham United met 1-0 van zich af te schudden.Donny van de Beek, die de laatste weken nauwelijks speeltijd kreeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer, stond tegen West Ham United weer eens in de basis. De middenvelder kreeg zelfs een kans om de score te openen. Zijn poging werd echter geblokt en haalde het doel niet.Manchester United was de bovenliggende partij in de eerste helft, maar ook West Ham, de nummer zes van de Premier League, kreeg kansen op het openingsdoelpunt. Toch bleef het scorebord op 0-0 staan.Ook na rust bleef de thuisploeg de aanval zoeken. Marcus Rashford stond oog in oog met doelman Lukasz Fabianski, maar schoot tegen de Pool aan en Anthony Martial kopte naast. Van de Beek speelde een kleurloze wedstrijd en werd ruim een kwartier voor tijd naar de kant gehaald.In de reguliere speeltijd werd er niet gescoord, maar in de verlenging die daarop volgde vond invaller Scott McTominay wel het net. Dat bleek ook direct het winnende doelpunt

DEEL 2

Manchester United heeft de kwartfinales van de FA Cup bereikt, maar het moest daar wel overuren voor maken tegen West Ham United. McTominay maakte de enige goal, in de verlengingen.Solskjaer koos ervoor om enkele jongens met wat minder speelminuten een kans te geven. Een onverdeeld succes werd dat niet, ook al is West Ham een van de revelaties dit seizoen.Ook West Ham was onherkenbaar, zowel de samenstelling van het elftal als de prestatie op het veld. Van de doelmannen kreeg Fabianski het meeste werk, bijvoorbeeld op een kopbal van Lindelöf of een een-tegen-een met Rashford.n de verlengingen liet Solskjaer het trio Cavani-Fernandes-McTominay opdraven en zij zorgden wel voor het verschil. Die laatste kon Fabianski met een puntertje dan toch verslaan.West Ham had daar niets meer tegenin te brengen en zo werd het uiteindelijk toch een verdiende zege voor de beste ploeg op het veld.

DEEL 3

Mason Greenwood laat weer van zich horen. De jonge aanvaller van Manchester United zet in het FA Cup-duel met West Ham United de veertien jaar oudere Mark Noble te kijk. Greenwood speelt Noble wonderschoon door de benen.United en West Ham strijden op Old Trafford om een plekje in de kwartfinale van de FA Cup. Greenwood mocht in de basis beginnen van manager Ole Gunnar Solskjaer, net als de laatste competitieduels.

DEEL 4

Manchester United heeft met pijn en moeite de kwartfinale van de FA Cup gehaald, na een moeizame overwinning op West Ham United. Scott McTominay zorgde in de verlenging voor de beslissing door de enige goal te scoren in de wedstrijd.The Red Devils en The Hammers staan in competitieverband op slechts vier plekken afstand van elkaar – tweede om zesde – maar dinsdagavond was er slechts één ploeg die het spel maakte. Heel veel effect had dat overigens niet: West Ham hield eigenlijk alleen maar tegen en deed dat ook heel behoorlijk. De gasten moesten slechts één grote kans weggeven: Victor Lindelöf leek na een corner voor 1-0 te zorgen, maar Lukasz Fabianski pareerde.Ook in de tweede helft van de reguliere speeltijd gebeurde er niet veel voor de goals. Fabianski moest ook Anthony Martial van scoren afhouden, maar de Pool kreeg verder niet veel te doen. Terwijl de sneeuwvlokken zich aandienden op Old Trafford, moest vedette Bruno Fernandes alsnog in actie komen: Van de Beek moest plaatsmaken voor zijn Portugese collega.Fernandes kon echter ook niet voorkomen dat de bekerconfrontatie uitdraaide op een verlenging. Na zes van de dertig extra minuten werd de ban alsnog gebroken. Een half afgeslagen Manchester United-aanval werd nieuw leven ingeblazen door Marcus Rashford, waarna McTominay de trekker overhaalde. Die tegentreffer zorgde niet voor meer inspiratie bij de gasten uit Londen, die geen moment in de buurt van de gelijkmaker kwamen. Alleen Saïd Benrahma probeerde het nog, maar Dean Henderson had niet veel problemen met diens inzet.