WedstrijdverslagManchester United-West Ham United

ManUnited hard op weg naar de Champions League dankzij nipte zege

Met een nipte zege op subtopper West Ham United heeft Manchester United de tweede plaats in de Premier League behouden. De thuiswedstrijd eindigde in 1-0. De treffer viel in de 53ste minuut en kwam op naam van verdediger Craig Dawson, die de bal uit een hoekschop van Bruno Fernandes in eigen doel werkte.

Gezien het spelbeeld viel de overwinning van Man United te klein uit. De thuisclub miste nogal wat kansen. Bij de winnende ploeg ontbrak Donny van de Beek opnieuw in de wedstrijdselectie. Volgens manager Ole Gunnar Solskjaer is de oud-Ajacied pas na de interlandperiode van eind maart weer helemaal fit.De achterstand van Man United (dat een Champions League-ticket nu kan ruiken) op stadgenoot Manchester City bedraagt nog altijd 14 punten, met een wedstrijd minder gespeeld. De koploper won zaterdag met 3-0 bij Fulham. Nummer 3 Leicester City haalde uit tegen hekkensluiter Sheffield United (5-0) en staat op 15 punten van de lijstaanvoerder.

Man United wint door kolderieke eigen goal en slaat aanval op plaats twee af

Manchester United heeft de tweede plaats in de Premier League verstevigd. The Mancunians wonnen op het eigen Old Trafford met 1-0 van seizoensrevelatie West Ham United en hadden daarbij alle geluk van de wereld.De ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer was weliswaar beter dan de gasten uit Oost-Londen, maar wist keeper Lukasz Fabianski maar niet te kloppen. Ook na negentig minuten was dat nog niet gelukt en United mocht dan ook van geluk spreken dat Dawson, verdediger van West Ham, zijn eigen keeper wél passeerde. Hij kopte uit een corner in eigen doel.Een slotoffensief van West Ham kwam er niet en het mocht nog van geluk spreken dat Mason Greenwood tien minuten voor tijd op de paal schoot. Zo slaagde Man United, dat zonder de geblesseerde Donny van de Beek speelde, erin om de drie punten in eigen huis te houden en de aanval van The Hammers op plek twee af te slaan.

De bezoekers waren namelijk aan de wedstrijd op Old Trafford begonnen in de wetenschap dat ze met een zege aldaar tot op drie punten van The Mancunians zouden komen en dat ze dan alsnog een wedstrijd tegoed zouden hebben. Dat scenario werd door de rode formatie uit Manchester afgewend: de voorsprong op nummer vijf West Ham is nu negen punten en daarmee lijkt een notering in de top-vier voor United (en een Champions League-ticket) dit seizoen wel een zekerheid.