WedstrijdverslagManchester United-Wolves

Premiership at OLd Trafford   29/12/2020    8 pm  local time

Manager Ole Gunnar Solskjaer renoveerde zijn middenveld en liet onder meer Paul Pogba, Nemanja Matic en Mason Greenwood opdraven. Voor Donny van de Beek was echter opnieuw geen plek: de Oranje-international bleef, net als op Tweede Kerstdag, negentig minuten lang in de dug-out zitten.Heel veel kreeg hij vanaf de kant niet te zien. De gasten uit Wolverhampton – met Ki-Jana Hoever als rechtsback – kregen voor rust de beste kansen, maar Romain Saïss raakte de lat. Bruno Fernandes kwam aan de andere kant vrij voor Rui Patrício, maar slaagde er niet in om zijn landgenoot te verschalken.

Na rust werd het niet veel beter. Edinson Cavani leek de wedstrijd twintig minuten voor tijd open te breken, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Pogba probeerde het even later nog van afstand, maar Patrício leek met een clean sheet het einde van de wedstrijd te halen, net als colelga David De Gea. In minuut 93 kreeg de wedstrijd echter een niet meer verwachte wending. Rashford werd aan het werk gezet door Fernandes, trok naar binnen en schoot in: zijn inzet werd van richting veranderd door Saïss, waardoor Patrício de 1-0 niet meer kon voorkomen.

DEEL 2

Marcus Rashford heeft Manchester United op het allerlaatste moment naar de tweede positie van de Premier League geschoten. De aanvaller brak in blessuretijd het verzet van Wolverhampton Wanders (1-0). Hij scoorde, met enig geluk, via het lichaam van tegenstander Romain Saïss.