WedstrijdverslagManchester united - Leeds United

Premier League 20/12/2020 17.30 pm

Manchester United haalt uit tegen Leeds en rukt op naar derde plaats

Manchester United heeft nog eens als vanouds uitgehaald tegen Leeds. Op Old Trafford trokken de Red Devils maar liefst zes keer de trekker over: 6-2. In de stand rukt Man United op naar de derde plaats, op vijf punten van koploper Liverpool. United heeft wel nog een wedstrijd tegoed.Slechts één overwinning in zes wedstrijden. Voor Manchester United oogde de balans op Old Trafford dit seizoen in de Premier League bijzonder mager. Tegen Leeds liep het wel van een leien dakje: na amper drie minuten had Scott McTominay al twee keer gescoord. Na nog geen veertig minuten spelen stond het 4-0 voor de thuisploeg na doelpunten van Bruno Fernandes en Victor Lindelöf. Na een eerredder van Liam Cooper was 4-1 de ruststand.In de tweede helft liepen de troepen van Ole Gunnar Solskjaer verder uit via Daniel James en alweer Fernandes - dit keer vanop de stip. Een kwartier voor het einde legde Stuart Dallas voor Leeds de 6-2-eindstand vast.In het klassement komt Man United plots de top drie binnen. De achterstand op leider Liverpool bedraagt vijf punten, al hebben de Red Devils nog een wedstrijd tegoed.

Deel 2

De Manchester United-fans geloofden het wellicht zelf nauwelijks, maar na amper drie minuten spelen loog het scorebord op hun televisie toch echt niet: 2-0. Was getekend: Scott McTominay, die in de tweede minuut via Bruno Fernandes de score opende en een minuut later nog een tweede keer scoorde, deze keer op aangeven van Anthony Martial.

Daarmee verbeterde McTominay de trefzekere topprestatie van Duncan Ferguson (16 januari 2000) en Ryan Giggs (18 november 1995), die beiden vier minuten nodig hadden in de hoogste Engelse competitie om twee treffers te produceren. Het waren tevens ook zijn eerste goals van het seizoen.Manchester United nam na de twee openingstreffers van McTominay geen gas terug. Na 20 minuten zorgde Bruno Fernandes voor de 3-0.Kort voor de rust vond ook Victor Lindelöf de weg naar het doel: voor de Zweed was het zijn eerste doelpunt van het seizoen. Met een tussenstand van 4-0 was de wedstrijd dus nog voor de pauze al in een beslissende plooi gelegd

Toch kon Leeds United met een sprankeltje hoop de kleedkamer in. Liam Cooper zorgde in de 42ste minuut op een hoekschop voor de 4-1, wat ook de ruststand was.Van een spectaculaire comeback was echter nooit sprake, want Manchester United hield ook na de rust de touwtjes goed in handen. Halverwege de tweede helft schoot Daniel James de 5-1 binnen.Nog eens vier minuten later was het opnieuw prijs voor Manchester United, deze keer vanaf de penaltystip. Bruno Fernandes nam zijn verantwoordelijkheid en pikte zijn tweede goaltje mee: 6-1.Even later prikte Leed United nog eens tegen. Stuart Dallas zorgde zowaar nog voor de 6-2, maar verder dan dat zou de promovendus niet meer komen op Old Trafford