WedstrijdverslagNewcastleFC-Manchester United 27/12/2021

Manchester United is niet verder geraakt dan een 1-1-gelijkspel in Newcastle. De bezoekers mochten doelman David De Gea zelfs nog bedanken voor het puntje.Na twee overtuigende zeges trad Manchester United met vertrouwen aan tegen Newcastle, maar na 7 minuten gingen de kopjes toch wat hangen. Allan Saint-Maximin wurmde zich in het strafschopgebied en scoorde al vallende de openingstreffer.Manchester United speelde te slordig om snel orde op zaken te stellen: ook bij Cristiano Ronaldo namen de frustraties zichtbaar toe. De Portugees kon zijn ploeg maar niet op sleeptouw nemen.Dat lukte invaller Edinson Cavani wel na de rust. De Uruguayaan had twee kansen nodig, maar werkte de gelijkmaker wel in doel. Toch kon het de bezoekers niet inspireren om nog door te duwen.Integendeel, United mocht nog blij zijn dat het een puntje vasthield. De Gea voorkwam met een geweldige redding een zesde nederlaag voor ManU.

Ondermaats op vlak van energie en fysieke aanwezigheid"

Coach Ralf Rangnick kon een eerste nederlaag bij Manchester United afwenden, maar hij was allerminst tevreden met wat hij van zijn ploeg gezien had op het veld van de nummer 19 in Engeland.k ben echt niet opgezet met deze prestatie", zei de Duitser bij Sky Sports. "We hadden geen controle. Het draait om energie en fysieke aanwezigheid. Daar presteerden we ondermaats in."Het ging niet over onze veldbezetting, wel over een gebrek aan agressiviteit. Je moet klaar zijn om de duels te winnen. We moeten geen excuses zoeken: we moeten verbeteren en meer fysiek spelen."

Gefrustreerde Cristiano Ronaldo ziet Manchester United niet winnen van Newcastle United

Voor Manchester betekende het de eerste wedstrijd sinds 11 december, toen Norwich City FC werd verslagen (0-1). De navolgende ontmoetingen met Brentford en Brighton & Hove Albion gingen vanwege uitbraken van het coronavirus niet door.Allan Saint-Maximin opende namens de thuisclub al na 7 minuten de score met een fraai schot.Vervolgens had het zwak spelende United wel enkele kansen, vooral via Edinson Cavani, maar de goal leek maar niet te vallen. Toch wist de Uruguayaanse spits in de 71e minuut alsnog de gelijkmaker te noteren. De wedstrijd kon vervolgens beide kanten opvallen.Invaller Jacob Murphy knalde in de 88e minuut nog op de paal. In de rebound schoot Miguel Almiron de bal richting de kruising, maar David De Gea redde op waanzinnige wijze en voorkwam daarmee erger. Cristiano Ronaldo liep 90 minuten lang gefrustreerd rond en kreeg nog geel bij een merkwaardige actie. De Portugees trapte doldwaas door in een duel, maar raakte niemand. Wel kreeg hij dus een gele kaart.